Golf IV nawigacja po niemiecku i zmiana na polski

27 Sty 2008, 18:15

kupilam golfa sprowadzonego z Niemiec z wmontowaną nawigacją ale jest ona po niemiecku.Podobno musze wgrac jakąs plyte z polska mapa czy to prawda? ą jesli tak to czy musze zrobic to w serwisie czy nie? z gory dziekuje :D
Aniaa
Nowicjusz

27 Sty 2008, 22:12

Język to język. Ale czy masz tam Polskę?? Jesli nie: to owszem. Musisz wgrać płytę z polską mapą. Płytę możesz wgrać sama. Większość płyt posiada instrukcję obsługi, którą warto przeczytać, jeśli chce się samemu wgrywać :D powinny być płyty z oprogramowaniem oraz wspomniana książeczka. Pozdrawiam
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

27 Sty 2008, 23:51

dzieki pozdrawiam :D
Aniaa
Nowicjusz

28 Sty 2008, 00:17

A jeszcze jedno pytanko gdzie dostane taka plyte? :D
Aniaa
Nowicjusz

28 Sty 2008, 20:14

Zależy jaką masz nawigację, jest to oryginalna navi VW? Niektóre nawigacje mają zablokowany system i niemożna nic na nie wgrać, ja miałem taki problem, na allegro znalazłem aukcję na której pewien miły Pan odblokowywał nawigacje, wysłałem mu swoją navi, za 90zł mi ją odblokował i dopiero wtedy mogłem wgrać sobie na nią mapy z kart SD. Pozdrawiam!
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

29 Sty 2008, 00:02

Tak jak mówi kolega. Jeśli masz zablokowana, a nie znajdziesz na allegro takiego człowieka niestety pozostaje serwis. A jeśli zablokowana nie jest, no to mapki kupuj na allegro, lub w jakimś sklepie ze sprzętem takim jak radia samochodowe, kamery itd. powinnaś tam coś znaleźć :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ewolucja Suzuki LJ-80
    Pytanie „czym różni się SJ od Samurai” jest jednym z częściej wracających na forum dyskusyjnym. Jednak niniejszy artykuł nie powstał w celu zestawienia parametrów technicznych, wymiarów czy ...

29 Sty 2008, 17:58

Tak to jest oryginalna nawi VW i dzieki wielkie za pomoc :D lepiej zeby byla niezablokowana bo w serwisie plyta kosztuje 800 zl
Aniaa
Nowicjusz

30 Sty 2008, 00:25

Skoro orginał to niestety ale nikłe szanse tego, że będzie odblokowana ;/ pozostają Ci "lewe przekręty" :D
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Sty 2008, 20:31

Ale ona działa tylko że po niemiecku i jest mapa niemiecka :D
Aniaa
Nowicjusz