Golf IV - ocena ogłoszenia

08 Lip 2014, 23:12

W kilkunastoletnich samochodach nie istnieje slowo "bezawaryjny". Wszystkie auta to niestety padaki tylko niektore jeszcze ladnie wygladaja. Kazda narka i kazdy model ma swoje wady.......ok ale nie o tym mowa. Skoro nie ten golf to drodzy forumowicze co mam kupic w przdziale 6-11tys z komputerem i klimatronikiem w benzynie?????
stingeros
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak :-(

09 Lip 2014, 08:08

Skąd jesteś? Poszukamy czegoś.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lip 2014, 09:07

Okolice Oświęcimia
stingeros
Początkujący

09 Lip 2014, 09:25

Max 50 km od Oświęcima.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] mało zdjęć
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2014, 11:15

Niestety sedany odpadają. Żona nie umie tym parkować. Zresztą sprzedalem mondeo z tego powodu. Proponowanie peugota 307 mija sie z celem. Mialem i dziekuje bardzo. Najgorszy samochod jaki mi sie trafil. Stracilem przy nim 10kg wagi. Moze 10lat temu byl fajny teraz wszyscy sie pozbywaja w smiesznych pieniadzach.
Zalozylem temat w "kupie auto" a moje wymagania to hatchback ew kombi z climatronikiem i komputerem pokladowym oraz benzyna.
stingeros
Początkujący

09 Lip 2014, 11:44

A coś z tych?
[link do oferty na Olx wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2014, 11:46

Ten golf na zdjęciach wygląda bardzo fajnie - pytanie dlaczego tak długo się nie sprzedaje? Ma sporo wyświetleń ale na zdjęciach mi najbardziej przypadł do gustu. Na drugim focus.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

09 Lip 2014, 12:15

w sprawie ogloszen:
1. focus - zapomnialem dodac ze musi byc 5 drzwiowy
2. astra - silnik sie swieci jak w salonie ale siadl by
3. golf - popatrzcie na zdjecie pod opisem czy od reflektora jak leci linia maski nad nadkolem nie widac dzinej szczeliny. Na zdjeciu drugiej strony auta nie ma czegos takiego. Silnik tez wymyty jak w astrze. Komputer bez nawet polowy fisa. Silnik 2.0 8v hmmm jeden z lepszych ale w takiej sytuacji wolalbym 1.8T mniej pali a osiagi lepsze :-P....
....ale wybrzydzam ehh
stingeros
Początkujący

09 Lip 2014, 12:30

Nie wybrzydzasz po prostu zwracasz uwagę na szczegóły które są bardzo ważne i zawsze mogą o czymś świadczyć. Ludzie czasami szukają dobrego auta i rok. Jeżeli Ty masz tyle cierpliwości :) to możesz trochę ,,powybrzydzać,,.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Lip 2014, 12:33

Ale te?
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2014, 12:41

Wierzysz w przebiegi aut z dwóch pierwszych ogłoszeń ?
W VW/Audi łatwo to zweryfikować jeżeli auta są serwisowane ale ...
nie chcę kierować się stereotypami ale akurat w te przebiegi ciężko mi uwierzyć dopóki nie sprawdzę historii serwisowej.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Lip 2014, 12:43

Jeżeli możesz to sprawdź, będziemy wiedzieć. :ok:
A czy wierze? Nie, ale jeśli są w dobrym stanie to po co patrzeć na cyferki?
Koniu
Forumowicz VIP

09 Lip 2014, 12:49

Będą numery VIN będzie sprawdzenie :) autor jest nimi zainteresowany ?
Tutaj masz racje - w tym wieku bardziej trzeba patrzeć na stan auta niż na ilość kilometrów, bo ważniejszy jest regularny serwis niż mały przebieg bo jak wiadomo auto bardziej się psuje jak stoi niż jak jeździ :)
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

09 Lip 2014, 13:22

1. skoda to padaka...nie sprzedala sie od marca tego roku...mam ja w ulubionych
2. kia rio nie podoba mi sie
3. te audiczki mi sie podobaja nawet szwagier ma taka jest zajebista w pelnej opcji.....tylko te od handlarzy to pewnie jakies miny..po pierwsze maja komputery z pelnym fisem a z tylu szyby na korbke no odwalilem.
p.s. sluchajcie czy naprawde kupilibyscie auto dla siebie od handlarza czy z komisu??? bo ja mam awersje....na 100% wszystkie auta sa picowane, naprawiane i dlatego tak ladnie wygladaja.
stingeros
Początkujący

09 Lip 2014, 13:30

Powiem Ci tak - z doświadczenia jest różnie :) ogólnie na czymś muszą zarobić jak nie przebieg to wypadkowość lub problemy mechaniczne. Musisz dobrze znać model i jego ewentualne wady żeby kupić dobre auto z komisu. Wiesz czasami lepiej znaleźć coś w aucie i negocjować z nimi cenę niż kupić auto które jeździ po Polsce 4 lata i wymiany oleju nie widziało. Teraz z De opłaca się ściągać auta ze sporym przebiegiem lub uderzone mówię o typowym handlowaniu autami.
Handlarze jak komisy - są różni fakt że większa część z nich chce tylko sprzedać auto i traktują je jak produkt (przecież z tego żyją).
Jak auta kupują z placu w DE lub Belgii to nie licz na nic dobrego. Zawsze trzeba patrzeć na auta które stoją obok tego które nam się podoba :) jest sporo teorii na ten temat - ale kupując z komisu/od handlarza nie ufaj w żadne jego zapewnienia - tylko fakty, dokumenty i też miej się na baczności bo wszystko można ,,zalegalizować,,.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika