Golf IV - ocena ogłoszenia

09 Lip 2014, 14:18

I jak tu żyć ehhh...
A propos golfa z tematu. Caly czas jestem w kontakcie ze sprzedajacym i powiedzial mi ze mozemy podjechac na dowolna stacje i mechanika niekoniecznie u niego w miejscowości ale najlepiej do ASO i wtedy sprawdze sobie na miejscu wszystkie dokumenty.ksiazki.faktury napraw ze sa legalne i zgodne z opisem.hmmmm gosc dosyć rzeczowy:-)
stingeros
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak :-(

09 Lip 2014, 14:21

Przez telefon każdy samochód jest super :)
Niektórzy nawet nie boją się jechać do ASO mimo tego że wiedzą że licznik jest kręcony - przecież to u nas nie jest karane a zawsze mogli przekręcić w DE bo kto to udowodni. Historię VW sprawdzisz przez internet - trzeba znać tylko numer VIN auta.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

09 Lip 2014, 14:39

Ale czy Ty dalej nie rozumiesz że silnik jest beznadziejny?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lip 2014, 14:49

Rozumiem, rozumiem :-) nie pojade go kupic bo caly dzien czytalem o tym silniku.....a mam vin tego golfa jakby ktos mial dobre wtyki zeby go sprawdzic :P
stingeros
Początkujący

10 Lip 2014, 11:18

Słuchajcie okazało się, że faktycznie te proponowane przez Was wypasione A4 nie maja z tyłu elektrycznych szyb tylko korbke! Nie wiem czym to jest spowodowane ale jest tak w większości ogłoszeń. Bylem nawet u szwagra zeby sie przekonac i tez korbki a w aucie 10x poduszek, tempomat, klimatronik, pelen FIS itp...mega dziwna sprawa.
stingeros
Początkujący

10 Lip 2014, 11:22

Często tak jest, nawet w A4 B7 też jest to na porządku dziennym.
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Toyota RAV4 - Top Safety Pick+
    Nowa Toyota RAV4, znalazła się w elitarnym klubie Top Safety Pick+ amerykańskiego Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Model uzyskał najwyższe noty we wszystkich pięciu testach bezpieczeństwa, w tym w niezwykle ...

11 Lip 2014, 11:08

A co powiecie o tych:
[link do oferty na Olx wygasł]

stingeros
Początkujący

11 Lip 2014, 11:19

Vectra bardzo ładna
a4 ujdzie
Passat- przemilcze ten beznadziejny silnik.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Lip 2014, 11:33

vectra jest od handlarza, a4 od prywatnego ale sprowadzona 1.5roku temu i zainwestowane w nia 5000zl wiec troche dziwne, a silnik w pasku jest dobry bo to 1.6 8v tylko za slaby chyba.
stingeros
Początkujący

11 Lip 2014, 11:37

Dobry ze względu na trwałość ale nadaje się max. do Polo, poza tym żłopie paliwo jak opętany.
W Audi tyle kasy władował i sprzedaje?
Vectre bym obejrzał
Koniu
Forumowicz VIP

11 Lip 2014, 12:06

no wlasnie audi jest podejrzane;/ najbardziej mi sie podoba ale cos mi sie wydaje ze przy tych naprawach wykryli jakiegos faka i chca sie go pozbyc.....a vectra ma wszystko co potrzeba tylko te 2.0 16v 136km chyba troche za duzo jak na jazde glownie po miescie i podobno to jest ostry olejobiorca:/
stingeros
Początkujący

11 Lip 2014, 12:11

Nie, oleju dużo nie wcina i wcale dużo też nie pali. Popatrz na Audi.. ma 150KM i jeszcze to kombi.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Lip 2014, 12:16

ale audi ma 1.8T :-) jechalem i bylo super :-) ..... vectra ok tylko od handlarza ehh napewno cos podpicowal, podkrecil, wymienil zeby wszystko hulalo na chwile :-(
stingeros
Początkujący

11 Lip 2014, 12:17

No i co że 1.8T? Mniejsza pojemność nie oznacza mniejszego spalania.
Koniu
Forumowicz VIP

11 Lip 2014, 12:31

nie chodzi mi o spalanie :-) chodzi o trwalosc 1.8T a 2.0 16V...no i wrazenia ..jednak to turbo :-)
stingeros
Początkujący