Golf iv tdi gti 110 km zamiana licznikow

16 Mar 2010, 21:26

Witam potrzebuje porady odnośnie swojego auta,posiadam w liczniku komputer który jest wyświetlany w miejscu zegarka,czyli zmieniam tam na temp powietrza,spalanie średnie auta, i chciałbym się dowiedzieć czy podejdzie mi licznik z modelu w którym wyświetlacz jest na środku większy od tego i bardziej wyraźny(czerwony),jak myślicie będzie to możliwe czy nie bardzo? pozdrawiam
maniek2120
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg
  • 16 Mar 2010, 22:52

Dokładnie chodzi ci o Fis ( wyswietlacz)
    maniek2120 napisał(a):i chciałbym się dowiedzieć czy podejdzie mi licznik z modelu w którym wyświetlacz jest na środku większy od tego i bardziej wyraźny(czerwony),

Od jakiego auta ma byc dokładnie ten licznik?
    Podaj rok swojego auta i tego z którego ma być licznik.
    Jesli chodzi o samą wymiane to jest to mozliwe - tylko nie mysl sobie ,że ten stary licznik wymontujesz i założysz drugi i bedzie wszystko działało.
    Kwestia immo. ( jak jest w liczniku trzeba je zgrac) - kostki moga nie pasować i np. pin nr. 7 w twoim liczniku odpowiada za sygnał temp a w nowym liczniku moze to być pin nr 9 ( musisz mieć rozpiske kostek twojego licznika i nowego ( bez tego nie bedzie działał)
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

17 Mar 2010, 21:42

chodzi mi z tego samego modelu czyli też licznik z golfa iv tdi lecz rok wyżej czyli 99 roku,ja mam z 98 roku,ten z 99 roku komputer ma na środku(nie wszystkie modele) i po wtyczkach widzę że są takie same tylko właśnie nie wiem jak jest z tymi pinami czy się będą zgadzać
    maniek2120
    Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła AHS (2012)
      Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...
      Hybrydy na tory (i OS-y)!
      Samochody hybrydowe kojarzą się głównie z oszczędnością i ekologią. Ale ich dominacja w legendarnym, 24-godzinnym wyścigu Le Mans doskonale pokazuje, że spalinowo-elektryczny napęd to nie tylko niższe zużycie paliwa, ...