Golf IV - tylne światła, kolory kabli

11 Lip 2018, 20:24

Witam,
Potrzebuję opisu kolorów kabli prowadzących do lamp tylnych w golfie 4, postojowe, kierunkowskazy, wsteczny, stopu, halogeny.

Z góry dzięki za pomoc.
yakoZ96
Obserwowany

11 Lip 2018, 20:28

szybciej było by jakbyś wziął próbówkę i sprawdził sam
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Lip 2018, 20:29

No właśnie w tym problem, że nie mam garażu, a ciągle leje, także może ktoś byłby na tyle miły i rozpisał.
yakoZ96
Obserwowany

18 Lip 2018, 11:27

A w czym masz problem z tymi lampami bo tego nie napisałeś. Co tam się dzieje?

Sprawdź czy masz kable o takich kolorach które podam, dodatkowo opisze je na podstawie świateł tylnych z modelu Touran. Myślę że u ciebie może być podobnie.

1. Pozycyjne - szaro-czarny lub szaro-czerwony (kolory mogą być inne w lewej i prawej lampie warto na to zwrócić uwagę)
2. Stop - czerwono-czarny
3. Kierunkowskaz - czarno-biały
4. Przeciwmgielne - biało-żólty (pełni też rolę pozycyjnego przez odpowiedni PWM)
5. Wsteczny - czarno-niebieski
6. Masa - brązowy

Warto jednak z multimetrem dokładnie sprawdzić który kabelek jest od jakiego światła i to co napisałem może być jedynie pomocne przy sprawdzeniu.

Tu masz też podobny temat do którego warto zajrzeć golf-iv-tylne-swiatla-vt54754.htm
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...