Golf IV vs Seat Leon

22 Maj 2011, 15:05

Cześć

Mam zamiar zmienić autko i zastanawiam się nad 2 markami golf IV i seat leon ( golf jak i seat w dieslu) wiem że silniki tych aut są te same co byście polecali i dlaczego z góry dzięki :)
Mariusz_Auto
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

22 Maj 2011, 16:45

Leon ma bardziej sportowy wygląd ale to zależy od gustu. W golfie jest lepsza jakość materiałów ale nudniejszy w środku. Gdzieś coś przeczytałem, że leon podobno jest bardziej awaryjny.
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

22 Maj 2011, 17:20

Fusion napisał(a):Gdzieś coś przeczytałem, że leon podobno jest bardziej awaryjny.

"Gdzieś", "coś"... jaki żal.

Wybiera to co Ci się bardziej podoba, oraz to co będzie w lepszym stanie technicznym. Leon i Golf IV to ten sam samochód w odmiennych opakowaniach.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Maj 2011, 17:58

Dla Mnie Dwa Auta są dobre,ty musisz wybrać,a możesz podać jakie mają silniki?
Blaider#
Nowicjusz

Miejscowość: yyy...

22 Maj 2011, 18:35

Dwa ciekawe auta,golf jak golf troche juz tego jezdzi po naszych polskich drogach,a leon mysle że ma bardziej agresywno linie nadwozia.Wszystko zalezy od tego czego oczekujesz od samochodu.Silników diesla tez jest spora gama,na pompie rotacyjnej i na pompowtryskiwaczach,ja bym ci polecil te pierwsze jasli tankujesz na niesprawdzonych stacjach.Wybor nalezy do ciebie.
damiano25
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Ciechanowa

22 Maj 2011, 21:24

A w Fakcie pisalo ze Doda ma Leona i sie mniej psuje jej ten Leon, od Golfa jej sasiada. I ze jezdzi nim bez majtek, trololololol.

To sa te same samochody, ktore roznia sie tym jak z zewnatrz wygladaja.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

22 Maj 2011, 21:26

Czimi napisał(a):A w Fakcie pisalo ze Doda ma Leona i sie mniej psuje jej ten Leon, od Golfa jej sasiada. I ze jezdzi nim bez majtek, trololololol.

tez to czytalem :D
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

23 Maj 2011, 09:32

A jaka kwota? Może starczy na Octavię Laurin & Klement :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

23 Maj 2011, 23:48

ten sam produkt w troszkę innym opakowaniu. Zalezy w jakim jest stanie wybierać nie model, ale konkretne auto.
Joter
Aktywny