Golf IV z Dieslem - Import z Niemiec

20 Lut 2010, 15:13

Witam, jestem zainteresowany sprowadzeniem Golfa IV z silnikiem Diesla z Niemiec. I chciałbym się zapytać ile mniej więcej wyniesie mnie w przeliczeniu na taki golfik ?.

Kilka danych:
-Hatchback
-1.9 TDi lub SDi
- 4,5 drzwi
- Przynajmniej el. szyby
- Kolor: Czarny, Srebrny musi być metalic

Szukałem na Tych niemieckich stronkach takiego mniej więcej golfika i od prywatnej osoby wyszukałem za 9,600 zł.

Czy do 10 tyś zł znalazł bym coś ciekawego ??
greg^
Nowicjusz

Miejscowość: Dolnyśląsk

20 Lut 2010, 15:23

Witaj.Cos ci sie te numerki i ceny pomyliły.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

20 Lut 2010, 15:53

tzn ?? jak numerki i ceny przeciez rocznik 98 nie bedzie w niemczech chyba taki drogi ?
greg^
Nowicjusz

20 Lut 2010, 16:54

greg^ napisał(a):zn ?? jak numerki i ceny przeciez rocznik 98 nie bedzie w niemczech chyba taki drogi ?

Bedzie drogi jezeli bedzie coś wart.Chodzilo mi o to ze lepiej poszukac 3,rocznik 96-97 za 2 tys.euro bo na opłaty musisz sobie ok 1400zeta zostawić,zebyś sie w 10 tys wyrobił.
mimi
milutki5
Aktywny

20 Lut 2010, 17:08

Źle mnie zrozumialeś ja moge dać 10-11 tys zł na auto a na rejestracje to juz inna kasa :P nie że w 10 tys np na auto i rejestracje
greg^
Nowicjusz

20 Lut 2010, 17:38

He,he,teraz rozumiem,no to juz troszke zmienia sprawe wiecej kaski to większe mozliwości.Ale musisz wiedziec jedno ze rynek niemiecki podlega praktycznie płynnej penetracji i bardzo trudno o tzw.okazję.acz kolwiek napewno się takie trafiaja.Ja dla przekładu szukałem ostatniego autka dla siebie przez 2 miechy w holandii i naprawdę warto bylo.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

20 Lut 2010, 17:58

greg^, nie kupisz dobrego Golfa IV z silnikiem Diesla za 10 tyś zł. A kupno samochodu to nie jest takie hop siup, że znajdujesz ogłoszenie, jedziesz i kupujesz. Nawet jak coś znajdziesz dobrego to trzeba od razu dzwonić i zaklepywać. Wpłacać zaliczkę na konto, a najlepiej mieć kogoś znajomego w Niemczech kto Ci zaklepie ten samochód. Handlarze nie śpią, oni przecież z tego żyją. Po za tym jest mnóstwo komisów i Turkowie na bieżąco pozyskują dobre auta. Mają dojścia, znajomości, są tam na miejscu, więc są szybsi dlatego zwykłej osobie ciężko jest jechać i od razu coś dobrego kupić. Powiedz czego oczekujesz od samochodu, a coś ciekawego Ci doradzimy :)
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

20 Lut 2010, 18:13

Klakier napisał(a):Wpłacać zaliczkę na konto
Tak, a później ani pieniędzy, ani samochodu. Poza tym nie rozumiem jak można cokolwiek zapłacić zanim w ogóle zobaczysz samochód na żywo.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

20 Lut 2010, 19:04

W mojej okolicy sa 2 firmy co zajmuja sie wyjazdami po auta wiec z nimi na gielde do niemiec i napewno cos sie ciekawego znajdzie
greg^
Nowicjusz

20 Lut 2010, 19:11

KaczorLSM napisał(a):Klakier napisał/a:
Wpłacać zaliczkę na konto

Tak, a później ani pieniędzy, ani samochodu. Poza tym nie rozumiem jak można cokolwiek zapłacić zanim w ogóle zobaczysz samochód na żywo.

Panowie ja to tyle razy powtarzam niejednokrotnie inne fotki a na miejscu inne auto.p
mimi
milutki5
Aktywny

20 Lut 2010, 19:25

No fakt różnie sie zdarza że te auto po ktore jedziesz wyglada inaczej niz na zdjeciu. Ale malo to jest firm ktore organizuja wyjazdy na gieldy po auta ? jest masa
greg^
Nowicjusz

20 Lut 2010, 19:41

Niestety, musisz wiedziec jedno w tym tak bardzo zmotoryzowanym kraju giełdy samochodowe nie robią imponującego wrażenia. Jest ich mało, działają tylko w dużych miastach.

Najwieksza jest chyba w Essen. Ona jedyna przypomina wielkie samochodowe targowiska z naszego Grójca czy Mysłowic. Na pozostałych giełdach wystawia się zwykle duzo mniej aut.I nie na kazdej kupisz tablice odrazu.A firma za darmo na wycieczke nie bierze,raczej mniej lub bardzuej belikatnie pomaga ci auto kupić zeby zarbić,a pózniej widziały gały co brały.podzro
mimi
milutki5
Aktywny

20 Lut 2010, 20:54

KaczorLSM napisał(a):
Klakier napisał(a):Wpłacać zaliczkę na konto

Chodziło mi w tym sensie, że jak już jesteś pewny, że dobre auto bo np. ktoś je dla Ciebie obejrzał. Tak to nic nie płacimy przed obejrzeniem bo tak jak mówisz ani samochodu ani pieniędzy potem :D
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock