Passat B3 1.6TD

01 Lut 2010, 06:12

Witam . Otóż mój brat ma okazję kupić Passata B3 rocznik 91' 1.6TD . Autko w stanie wizualnym wręcz idealnym, 0 rdzy w środku b. zadbany. właściciel jeżdził b. ostrożnie i bardzo o niego dbał. Silnik niedawno miał generalny remont,całe zawieszenie było wymieniane. Jak myślicie warto się interesować tym samochodem? cena to 4.000zł .
Cassh
Nowicjusz

Miejscowość: T-G

01 Lut 2010, 10:30

Jeśli jesteście pewni stanu technicznego tego autka,to wybór jest niezły.Auto to należy do kategorii pojazdów długowiecznych. Sprawdziłbym jednak w jakim zakresie odbył się ten remont kapitalny silnika,bo prawdziwy pełny i kapitalny remont silnika w takim aucie jest raczej nieopłacalny.No chyba,że poprzedni właściciel lubił ten samochód i jest pedantem.
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

01 Lut 2010, 13:39

No i bardzo ciekawy jest powód tego remontu... bo jeżeli przebieg to raczej ten Passat już niejedno widział... Ogólnie ten silnik jest za słaby do tego auta.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lut 2010, 17:38

generalnie byłem go zobaczyć, chodzi świetnie, blacharka zadbana, nie ma rdzy ,zawieszenie chodzi dobrze, nic nie trzeszczy , silnik chodzi równo. Nic nie cieknie i nie dymi... zainteresować się ? Przeraża mnie trochę ten rocznik.
Cassh
Nowicjusz

Miejscowość: T-G

02 Lut 2010, 18:57

Skad ten passat?. Mialem takiego i polecam w 100% za dobre pieniadze ,
greyt
Początkujący

03 Lut 2010, 08:00

Przecież nie jezdzisz rocznikiem ale autem...
Oczywiście warto się potargowac o cenę..!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Concept
    Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...

03 Lut 2010, 10:39

To dobre wozy i silniki. Mój kumpel ma w audi 80 i tak jak on jeździ tym autem, to nowoczesne tdi od audi, które montują dzisiaj by chyba tego nie wytrzymało :mrgreen:
Ten jego ma coś koło 350 tys km. i nie był remontowany, troche już kopci, ale to naprawdę zaniedbany samochód :cry:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski