Golf Mk II jako pierwszy youngtimer

06 Sie 2020, 12:27

Poszukuję samochód na mojego pierwszego youngtimera i od samego początku moją uwagę przykuł Golf II generacji z silnikiem benzynowym. W związku z tym miałbym kilka pytań odnośnie tego modelu. Jak trwała jest mechanika? Czy dobrze znosi upływ czasu? Jak droga i trudna w naprawach okazuje sie popularna niegdyś dwójka? Na co zwrócić szczególną uwagę szukając, czy nawet potem, oglądając samochody? Co myślicie o wyborze Golfa na drugi używany okazjonalnie samochód, który będzie cieszył właściciela z samego faktu jego posiadania.
Astec
Początkujący

Prawo jazdy: 20 07 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie mam

06 Sie 2020, 15:35

Te samochody ogólnie były dobrze zabezpieczane i jak nie było przygód z dzwonami to zazwyczaj całkiem nieźle ma się ich nadwozie. Jest dużo fajnych części do przeróbek i Golfa można zrobić naprawdę fajnie. Ogólnie są to dosyć trwałe samochody. Nie wiem jaki masz budżet ale można już kupić częściowo zrobionego takiego Golfika. Popatrz na wersje GTi bo można czasem coś fajnego trafić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Sie 2020, 16:24

Astec napisał(a): Co myślicie o wyborze Golfa na drugi używany okazjonalnie samochód, który będzie cieszył właściciela z samego faktu jego posiadania.
nie wiem jak rozumujesz termin youngtimer bo według mnie zwykły golf nigdy nim nie będzie, wyjątkiem są jakieś limitowane wersje lub GTI
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych lub całorocznych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest zakaz jazdy na oponach letnich w tym okresie roku, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, ...