Golf mk V lub inny do 27,5tys

19 Maj 2016, 14:02

Kultura serwisowa, bez przesady raz w roku olej i filtry są zmienne, od 4 lat świeci się czek, w serwisie po podłączeniu do kompa diagnoza sonda lambda lub katalizator - rada jeździć !.skręcając w prawo z wyższymi prędkościami trzęsie się jakby z tyłu aż drążek zmiany biegów lata. Pojechalem do warsztatu zajmującego sie wyłącznie zawieszeniami - wyszarpali postukali - diagnoza tu wszystko jest dobrze nie wiemy co to - rada jeździć az się rozpadnie :-).Przeglądy przechodzi bez żadnych wkładek w dowód rejestracyjny :-). Ceny paliw w naszym wspaniałym kraju to jakaś kpina , już się ciepło zaczyna robić a w Warszawie ponad 4,5 zl za litr pb95 :-). Jak ktoś chce ładować 250zl/mies w bak i dorabiać naszych milosciwie panujących to już jego prywatna sprawa. Ja chciałbym w końcu jeździć tanio i gdzie mi się podoba.

Te 1,6 mpi są montowane nawet w mk6. No nic , może w końcu się jakiś pojawi , a może jakiś podwarszawski handlarz to przeczyta i sprowadzi go dla mnie ;-). Przysłowiowa igłę z Niemiec ;-). Widziałem ostatnio na oxl ogłoszenie mk4 z 98r z przebiegiem 78tys km sprzedający zachwalał,zapraszal na jazdę próbną i pisał , że podczas jazdy naprawdę czuć niski przebieg :-).
rintin
Nowicjusz

Auto: Golf mk4

19 Maj 2016, 16:12

Osobiście szukałbym mkV 1,6 mpi, skoro jeździłeś tyle lat czwórka z mizernym silnikiem 1,4 który pewnie przyspiesza jak Seicento to na dynamikę nie patrzysz.
Jeszcze jedno, bo niektórzy tego nie zauważają, 1,6 w VW to najbardziej poszukiwana jednostka, oczywiście mówimy głównie o Golfie IV/V Audi A3 8L/8P
do miasta 1,6 na trasy 1,9 tdi..takie sa potrzeby w PL.
Więc jak kupisz to za dwa lata sprzedasz lepiej i szybciej niż nie jedno mocniejsze BMW bo to auta dla kogoś kto poszukuje konkretnie BMW z takim czy innym silnikiem a Golf V 1,6 to obiekt zainteresowań tych co szukają tez Focusów, jakiś Aurisów, Corolli itp..aut dla ludzi do pracy itd..

Ja bym obejrzał tego typu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
Ostatnio edytowany przez Lovato34, 19 Maj 2016, 16:32, edytowano w sumie 1 raz
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

19 Maj 2016, 16:18

rintin napisał(a):trzęsie się jakby z tyłu aż drążek zmiany biegów lata. Pojechalem do warsztatu zajmującego sie wyłącznie zawieszeniami - wyszarpali postukali - diagnoza tu wszystko jest dobrze nie wiemy co to - rada jeździć az się rozpadnie

właśnie o tym mówiłem ;)

rintin napisał(a):Jak ktoś chce ładować 250zl/mies w bak i dorabiać naszych milosciwie panujących to już jego prywatna sprawa. Ja chciałbym w końcu jeździć tanio i gdzie mi się podoba.

...i o tym cebulowaniu też, bo na benzynie nie da się nigdzie pojechać :ok:

Nie kupuj żadnego tylko napraw tego i parafrazując reklamę ile z tych 27tys. będziesz mieć na koncie? Na pewno więcej niż Ci się wydaje, że oszczędzasz na LPG.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Maj 2016, 06:45

Moja rada jest taka - zerknij na Fiata Bravo. Znajdź jakieś ogłoszenie w okolicy (tylko nie z komisu), obejrzyj, przejedź się i zobaczymy co powiesz. Jak chcesz muła to weź 1.4, a jak chcesz osiągi to 1.4T. LPG bez problemu wchodzi do tego Fiata.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co należy okresowo sprawdzać w samochodzie?
    Nie znalazłem na forum podobnego tematu, a myślę że może on pomóc innym użytkownikom/kierowcom w ustaleniu tego na co powinni zwracać uwagę okresowo podczas eksploatacji samochodu. O pewnych rzeczach zapominamy czasem ...
    Niebezpieczny miesiąc na drogach - październik
    Jesienią dostosowanie techniki prowadzenia samochodu do zmiennych i często trudnych warunków ma szczególne znaczenie. W ostatnich latach to właśnie w październiku w wypadkach drogowych w Polsce zginęło najwięcej ...