Golf mk5 2008 Tdi KOMUNIKAT: Immobilizer Active

24 Kwi 2022, 20:52

Witam. Odłączyłem baterię i po godzinie wyjąłem zegary, by wymienić mocno porysowaną szybkę. Po wstawieniu zegarów na miejsce, odpalam samochód a ten gaśnie po 2 sekundach z informacją, ze imobilizej jest aktywny. Główny kluczyk i także ten zapasowy normalnie otwierają drzwi na pilota ale samochód nie odpala. Próbowałem kilku trików z internetu takich jak przekręcanie kluczyka 5 razy i naciskanie guzika zamykającego drzwi, ale nic nie działa. Co się mogło stać i czy są jeszcze jakieś inne sposoby, których mógłbym spróbować przed zadzwonieniem do elektryka? Może jakieś zwarcie się zrobiło czy coś?
Zdjęcie
trebor80
Obserwowany

25 Kwi 2022, 06:06

Przejedź się kawałek
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Kwi 2022, 12:15

Będzie ciężko jeśli samochód po 2 sekundach gaśnie.
trebor80
Obserwowany

25 Kwi 2022, 14:38

A sorki, przeoczyłem to, sprawdź z drugim kluczykiem jezeli go masz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...