Golf MkIV

17 Lis 2009, 11:48

Właśnie się dowiedziałem od znajomej pani ze strostwa że jej znajomi sprzedaja golfa IV 2000r za 14 tys,nie chciało mi się wierzyć więc sam zadzwoniłem żeby sie dowiedzieć powołałem się na ta pania to właścicieł powiedział że za 13 tys po znajomości do negocjacji.Plus jest taki że jest to auto kupione w salonie ponieważ właściciel jest dość kasiasty i jeździła nim żona do pracy przebieg w takim razie orginałny 150 tys a teraz minusy i co mnie odrzuca silnik 1.4 i powiedział że podstawowa wersja to starszy pan więc się nie pytałem bo powiedział żebym przyechał obejrzał że na próba mi go da itp
Co znaczy podstawowa wersja? samochod z salonu w lublinie
No i ten 1.4 to chyba najgorszy silnik prawda? muł, paliwożerny i awaryjny?
Trochę się napaliłem ale nie wiem czy ulegać okazjom czy znaleźć coś normalnego.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

17 Lis 2009, 12:35

Podstawowa czyli basis. Nawet obecnie podstawowe wersje vw to morze szarego plastiku i brak wyposazenia, wiec w 2000 basis=brak klimatyzacji, el. szyb i lusterek, centralnego zamka chyba nawet. Wydaje mi sie ze wspomaganie powinno byc, airbagi beda.
1,4- mulowaty? Owszem, ale z awaryjnoscia tragicznie nie bedzie. Jezeli nie przykladasz duzej uwagi do wyposazenia wplywajacego na komfort jak najbardziej dobry kierunek
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lis 2009, 12:55

Jedź, zobacz, weź go do serwisu. Jak Ci podpasuje to kupuj.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Lis 2009, 13:01

tak mysle i chyba za mały motor i jak nawet szyb nie ma elektryk to odpada,trzeba dalej myslec i szukac :( a kolego kubuch jak twja foka sie trzyma>ruda ja nie wpierdziela?
rustin
Aktywny

17 Lis 2009, 13:04

Na focusa zlego slowa nie dam powiedziec :lol: :
polowa moich klientow usuwa rdze wlasnie w tym modelu, sam nie wiem od czego to zalezy bo sa to glownie zadbane auta, od 1 wl, kupione w salonie(niezalnie czy przed czy po lifcie)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Lis 2009, 13:14

rustin napisał(a):tak mysle i chyba za mały motor i jak nawet szyb nie ma elektryk to odpada,trzeba dalej myslec i szukac :(

Tak naprawdę to nie wiesz co on w tym Golfie ma a czego nie. Jeśli to pewne auto od znajomych to warto je zobaczyć i się przejechać - wtedy ocenisz czy silnik za słaby dla Ciebie czy nie i czy ma tą elektrykę czy nie.

rustin napisał(a):kolego kubuch jak twja foka sie trzyma>ruda ja nie wpierdziela?

Już Ci kiedyś pisałem o moim Focusie. Weź coś w końcu kup, bo tylko nowe tematy zakładasz a nic z tego nie wynika ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wstrzymane rejestracje pojazdów w Polsce
    W związku ze stanem epidemicznym w Polsce wiele powiatów zdecydowało się na wstrzymanie rejestracji pojazdów zakupionych i uprzednio zarejestrowanych w Polsce. Mając na uwadze przepisy które nie nakładają ...

17 Lis 2009, 13:21

ja osobiście klimę włączam może z 10 dni w roku więc do przeżycia w naszym klimacie. Bez elektrycznych szyb bym się też obszedł, centralny można dołożyć za parę stówek. Jako drugie auto sprawdził by się znakomicie
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

17 Lis 2009, 13:21

Ale chociaż popiszę sobie i nowych rzeczy sie dowiaduje.co do golfa to golas :(
rustin
Aktywny

17 Lis 2009, 13:44

CZ i ES za 300 zł założysz. Ja bym mimo wszystko go obejrzał.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Lis 2009, 13:59

Pojedz zobacz jak od znajomych to i się przejedz i jak ci sie podoba to ja nie widze przeszkód
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

17 Lis 2009, 18:05

Kubuch napisał(a):CZ i ES za 300 zł założysz. Ja bym mimo wszystko go obejrzał.

to załóż mi za 300
andrewb25

17 Lis 2009, 22:15

[link do oferty na Allegro wygasł]
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Lis 2009, 22:55

Ostatnio sąsiadce zakładałem Alarm + Centralny zamek i elektryczne szyby w oplu corsie. Wszystkie częsci wyszły około 200zł, nowe.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

18 Lis 2009, 16:58

może były chińskie

za używkę el. szyby w oryginale wołają 250-300zł
andrewb25