VW PASSAT 1.9 TDI 130 KM automat/manual

18 Lut 2009, 16:50

Prosze o wypowiedzi na temat tego auta ze skrzynia manualna i automatyczna.Co zauwazyliscie (usterki,wady,jakie zuzycie paliwa).
Z gory dziekuje...
Ostatnio edytowany przez p.leonow, 21 Lis 2009, 13:03, edytowano w sumie 1 raz
p.leonow
Nowicjusz

18 Lut 2009, 18:40

Zadałeś pytanie na ktore jest prosta odpowiedż, takich bryczek z automatami się po prostu nie kupuje, wiec szkoda czasu na roztrzasanie tego tematu jesli chcesz jednak wiedziec jaka jest róznica miedzy manualem a automatem to ci powiem jesli dalej bedziesz chciał wiedzieć!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Lut 2009, 22:29

Bardzo zalezy mi na dowiedzeniu sie wszystkiego na temat tego samochodu bo zamierzam takowy kupic.Dokladnie 2003 r tylko zastanawiam sie czy automat czy manual.
Jeszcze nigdy nie posiadalem automatu choc bardzo podoba mi sie jazda automatem.Nie chodzi o to ze jestem kiepskim kierowca czy jak to inni nazywaja kierowca bez jaj.
Powody sa 2 chcialbym sprobowac automatu i poza tym moja przyszla zonka chce sie na nowo nauczyc jazdy ( ma prawko ale nie jezdzila juz wieki ;) ) Chce koniecznie disla i koniecznie passata ale musze byc pewien ze nie bede pozniej zalowac.Biore tu pod uwage to ze podobniez automat bedzie wiecej palic ale chcialbym wiedziec ile wiecej.Kolega wspominal ze straci on na mocy ale chce wiedziec to na pewno i jak sie to odniesie do jazdy w realu.
Napisal Pan ze takich bryczek sie w automacie nie kupuje-dlaczego??
Bardzo prosze o pomoc zamin dokonam zakupu .
p.leonow
Nowicjusz

18 Lis 2009, 14:17

Mam automata passata 19tdi 130koni mam go 2 lata mieszkam w Angli i cały czas latam do polski nie mam z nim żadnego problemu a automat po to zeby było wygodnie i tempomat co do osiągów też nie mam zastrzeżeń jest szybki i wygodny podkreślam chyba że ktoś chce poszalec to nie automatem
cameleon26
Nowicjusz

Miejscowość: anglik

18 Lis 2009, 21:59

oj kolego nie zgodzę się że automatem nie można poszaleć . Jak dla mnie automat to super sprawa , ale niestety nie przy takiej mocy auta . Moim zdaniem automat musi miec minimum 200KM wtedy jeździ się fajnie . Ale to tylko moje skromne zdanie
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

19 Lis 2009, 12:39

manual tylko i wylacznie do tego praktycznie zero awarii a z automatem róznie bywa
greyt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...