MOże być przecież glof z silnikiem 2.0 tfsi i nie GTI

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kiliani napisał(a):Tylko ja nie kupowałem auta nowego z salonu, tylko 13 latka z przebiegiem prawie 200 tys
mam oryginalną książkę, rozmawiałem z gościem (prywatny użytkownik), auto kupione w VW Plichta Bydgoszcz i dałem za niego prawie 30 tys.
Też mogłem poszukać sprowadzonego z Francji, Niemiec itd z nalotem 500 tys za 17 tys i potem narzekać na forum i opowiadać o jakiś dpfach, wtryskach itd.
szybki napisał(a):Obecnie mam styczność z mnóstwem aut i wiem co je boli więc dla mnie bycie różowym misiem i polecanie starego diesla/tsi pod hasłem "bierz bo u mnie się nie popsuło" jest śmieszne.
toyman40 napisał(a):Insignia 1.6T , klient po zakupie dołożył ok. 8000zł
I to tylko na to co musiał zrobić po zakupie , auto za około 30 000zł
Instalacja LPG około 4000zł, była na 19'' ładnych letnich oponach, no ale kpl zimówiek+felgi to zapewne najtańsze 1500zł
Podstawowy serwis pozakupowy , rozrząd, oleje, filtry, płyny 1500zł trzeba liczyć
Do uszczelnienia była maglownica....a niech stracę 500zł powiedzmy
Ubezpieczenie AC 1000zł
Razem 8500zł
Kiliani napisał(a):Nic się nie zapowiada żebym nagle po przekroczeniu 3 roku posiadania nagle musiał po 10 tys ładować co roku w niego.
Kiliani napisał(a): te samochody są bezawryjne.
franccc napisał(a):Pewnego dnia zobaczysz z dvpy niebieski dym za autem, usłyszysz głośny gwizd turbiny albo uszkodzona dwumasa zacznie ci telepać budą.
Znam 3 takie osoby, jedna kolega z roboty- Passat B5 1,9 z 98 roku, druga Vectra 1,8, kolejna ma Hondę Accord VI itd. to chyba zależy od relacji międzyludzkich i to z kim jakie masz układy, jak ktoś jest szczery to Ci dokładnie opowiada o swoich problemach a nie je zataja.franccc napisał(a):Weź sobie szczerze odpowiedz na pytanie ile osób spośród twojej rodziny/znajomych kiedykolwiek powiedziało publicznie, że jego auto to kupa gruzu i ciągle trzeba ładować w niego kasę.
Kiliani napisał(a):To jeszcze napisz którego dnia to nastąpi i zobaczymy czy ta przepowiednia się sprawdzi
Kiliani napisał(a):Znam 3 takie osoby, jedna kolega z roboty- Passat B5 1,9 z 98 roku, druga Vectra 1,8, kolejna ma Hondę Accord VI itd. to chyba zależy od relacji międzyludzkich i to z kim jakie masz układy, jak ktoś jest szczery to Ci dokładnie opowiada o swoich problemach a nie je zataja.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN