Golf V

17 Kwi 2011, 11:51

Moim zdaniem za 35tys.zł za rocznik 2007/2008 golfa z silnikiem diesla to cena promocyjna :)

Jak koledzy napisali, uważaj na silniki sprzed 2006r. - pękające głowice.

Ja kilka tygodni temu też pisałem na forum z prośbą o poradę co wybrać golfa V czy bravo.

Kupiłem bravo:
- 2007r.
- z polskiego salonu
- pierwszy właściciel
- serwisowany w ASO
- silnik diesla 120KM

Za 30tys. wg lepiej kupić młodsze bravo z mniej awaryjnym silnikiem co golf z początkowych latach produkcji.
damianD
Nowicjusz

17 Kwi 2011, 12:33

damianD napisał(a):Moim zdaniem za 35tys.zł za rocznik 2007/2008 golfa z silnikiem diesla to cena promocyjna :)

Jak koledzy napisali, uważaj na silniki sprzed 2006r. - pękające głowice.

Ja kilka tygodni temu też pisałem na forum z prośbą o poradę co wybrać golfa V czy bravo.

Kupiłem bravo:
- 2007r.
- z polskiego salonu
- pierwszy właściciel
- serwisowany w ASO
- silnik diesla 120KM

Za 30tys. wg lepiej kupić młodsze bravo z mniej awaryjnym silnikiem co golf z początkowych latach produkcji.

Jeśli chodzi o silniki to te 2.0 TDI z początku produkcji podobno awaryjne,1.9 TDI bezawaryjne. Na pewno nie szukam niczego z początku produkcji tylko czekoś trochę nowszego - koło 2007. Problem właśnie z pewnością takiego auta.
Jak mógłbyś podać link do tego Twojego tematu było by fajnie ;)
cezzar
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...
    Auto Moto Show - Skaryszew 2012 / relacja
    W niedzielę 03 czerwca byliśmy świadkami niesamowicie gorącego i pełnego wysokiego ciśnienia dźwięku weekendu w Skaryszewie. Już od wczesnych godzin na terenie Hotelu Cyganeria zjeżdżali się będą Miłośnicy tuningu, car audio ...