Golf V wyciek z pod samochodu.

09 Paź 2021, 16:46

Witam!

Kupilem Golfa 2004r 1.9 tdi BKC , przebieg 320km
Prosilbym o pomoc dlaczego moge miec tak mokry silnik od spodu.Nie jestem mechanikiem i nawet nie mam mozliwosc wejsc i sie dobrze rozejrzec,jedyne co to zrobilem zdjecia,ktore sa w zalaczniku.
W nastepnym tygodniu czeka mnie wymiana rozrzadu + filtrow i zastanawiam sie czy to moze byc cos powaznego,obawiam sie ze zaraz mi mechanik powie ze silnik do remontu albo jeszcze Bog wie co ?
Po otworzeniu maski nie widze zadnych mokrych elementow.
Auto jak wcisne w caly gaz to malego dymka pusci ale odnosze wrazenie ze naprawde delikatnie.Czy bierze olej to ciezko mi stwierdzic bo zrobilem nim niecale 100km.

Co to moze byc i czy moze byc kosztowne ?
W zalaczniku zdjecia robione z pod kola od strony kierowcy,z tego co mi wyswietla to sa one obrocone

Dziekuje i pozdrawiam
Golf V wyciek z pod samochodu. Golf V wyciek z pod samochodu.
kanou
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

10 Paź 2021, 11:41

Kolego,zostawia plamy pod autem?Jest niewiele silników używanych ze znacznym przebiegiem suchych jak pieprz,na tym polu trudno doscignać silniki benzynowe stosowane w Hondach np.ACCORD,jesli zostawia plamy trzeba szukać wycieku,jeśli to tylko zapocenie dobrze umyć silnik,nie znasz stanu zużycia oleju,po jego wymianie problem może ustąpić,takie zapocenia w silnikach kilkunastoletnich to raczej norma.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kocham sport motorowy - Pascal Brodnicki
    Dzięki rajdom wyciszyłem się i skupiłem na tym, co naprawdę jest ważne w życiu. Rywalizacja jest wspaniała i daje ludziom mnóstwo pozytywnych emocji. Chyba każdy z nas marzy o tym, by kiedyś stanąć na podium - mówi ...