REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
shaggy00 napisał(a):silniki ecoboost i TSI raczej pancerne
szybki napisał(a):shaggy00 napisał(a):
silniki ecoboost i TSI raczej pancerne
Chciałem tylko zwrócić uwagę na słownictwo. Pancerny jest 2jz z supry/lexusa albo uz te silniki są zwykłą watoliną która w konkretnych wypustach pojeździ troszkę dłużej niż gwarancja nakazała
shaggy00 napisał(a):Te silniki ecoboost i TSI raczej pancerne nie są
shaggy00 napisał(a):Te silniki ecoboost i TSI raczej pancerne nie są, nie wiem który jest mniejszym złem i jak wygląda ogólna awaryjność tych dwóch pojazdów.
franccc napisał(a):Szczerze mówiąc to imo najlepszym wyborem byłoby TCE, które z głupich powodów odrzucasz
Pomyśl też o astrze j 1.4T
franccc napisał(a):A jakie problemy mają się pojawiać na grupach megane 3 jeśli nie z megane
e0hater napisał(a):shaggy00 napisał(a):
palą 10l+ a nie jestem zainteresowany lpg.
Ecoboost na takich odcinkach spali tyle samo. Tsi może sie koło 9 zakręci.
shaggy00 napisał(a):Wiesz, czy wydaje Ci się? Bo mam trochę inne informacje i jazdy testowe pokazały co innego.
U mnie w pracy mam flote Seatów, mamy leona 1.4 TSI 150km i nie pali jakoś więcej niż 7l w cyklu mieszanym.
e0hater napisał(a):Wnioskuje na podstawie Twoje pierwszego postu czyli odcinki 6km lub 15km.
Jeśli to będą odcinki na zimnych silniku a nie rozgrzanym (czyt. jak na kurierce lub taxi).
Akurat robie podobne odcinki i mialem na testy focusa i zejscie poniżej 10 było ciezkie.
Leon 1.4 tsi potrafi spalic od 7 do 13 więc nie dziwi mnie 7 w cyklu mieszanym ale na pewno nie są to krótkie odcinki na zimnym silniku.
Jeremias napisał(a):Ja bym pomyślał o Octavce, w zasadzie to samo co golf technicznie, ale przestrzeni zdaje się więcej i bardziej wpisuje się w schemat auta rodzinnego kombi.
shaggy00 napisał(a):Kiepskie wyciszenie w porównaniu do golfa i smutny środek, dosłownie smutny bo cały szary. Już bardziej myślałem właśnie o Leonie a prawda jest taka, że cała trójka (Golf, Leon, Octavia) kosztuje podobnie a jednak Golf wydaje się najlepszy z nich wszystkich - Chodzi o jakość wnętrza, wyciszenie i zwykle wyposażenie.