Golf4 combi 1.9TDI 2002rok silnika

25 Lip 2010, 14:06

Witam wszystkich...Mam taka prosbe moze ktos mi pomoc?A wiec problem polega na tym,jechalem z Polski do Holandii i nagle zaczelo cos mi stukac,potem zaczelo mi strasznie kopcic z rury wydechowej normalnie az wielkie chmury dymu za mna byly,potem jak juz dojechalem to strasznie zaczelo pukac mi w silniku,zawiozlem go de mechanika tutaj w holandii a on mi powiedzial ze tlok pogielo czy cos takiego i wymienil mi caly silnik,teraz po tej wymianie samochod chodzi ale znowu powstal problem taki iz jak samochod pochodzi troche i sie rozgrzeje to jak stane gdzies na parkingu i zgasze go to potem jak chce zapalic to mi odpala ale po 2 sekundach gasnie i nie reaguje wogole pedal gazu,i tak go odpalam i gasnie caly czas do poki troszke nie postoi i nie ostygnie ,prosze pomozcie mi z tym problem bo duzo juz pieniedzy w naprawe wlozylem a nadal jest problem,moze mnie oszukali poprostu bo ja naprawde niewiem jaka byla przyczyna ze trzeba bylo silnik wymienic i ze teraz z tym odpalaniem tak jest.Bardzo prosze o pomoc i dziekuje.... :cry:
darek1977
Nowicjusz

Miejscowość: holandia

25 Lip 2010, 18:33

To ze wymieniłeś silnik to dobrze,objawy wskazywały na poważne uszkodzenie silnika.Przyczyn twoich problemów może być wiele,zacznij od sprawdzenia czujników temperatury.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)