REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
siwy napisał(a):MajkPZMna suchym wygra auto bez absu![]()
hahahaha
śmieszny jesteś
jeżdząc całe życie polonezem czy jakims innym wrakiem
skąd ty mozesz to wiedziac
szkoda gadac
piotrauto napisał(a):W pewnych sytuacjach system ABS wydłuża drogę hamowania np, gdy na nawierzchni o dobrej przyczepności znajduje się cienka warstwa luźna (np. liście, piasek, śnieg, błoto). W takiej sytuacji zablokowane koła przetarłyby słabą warstwę i nastąpiłoby zwiększenie siły hamowania, a w układzie z systemem ABS koło hamuje na warstwie o niższym współczynniku przyczepności
siwy napisał(a):nie wyzywam cie
ale jak widać
to ty g...o wiesz
weź powiedz to gdzieś publicznie że abs na suchym wydłuża droge hamowania a cie wyśmieją
zreszta nie chce mi sie z tobą juz gadać
bo widac jest tu paru filozofów którzy twierdzą że ziemia jest płaska i upieraja sie przy tym ze maja racje
żal mi was
nara
piotrauto napisał(a):widze ze niemam tu po co pisać
piotrauto napisał(a):podaje rzetelną informacje!
Fiński magazyn samochodowy Tekniikan Maailma testował samochód VW Golf V w 3 warunkach.
Droga hamowania przy zmianie prędkości 80-0 km/h
Zablokowane koła ABS
sucha jezdnia 45 m 32 m
śnieg 53 m 64 m
lód 255 m 404 m
piotrauto napisał(a):podaje rzetelną informacje!
Fiński magazyn samochodowy Tekniikan Maailma testował samochód VW Golf V w 3 warunkach.
Droga hamowania przy zmianie prędkości 80-0 km/h
Zablokowane koła ABS
sucha jezdnia 45 m 32 m
śnieg 53 m 64 m
lód 255 m 404 m
zbychu57 napisał(a):Napewno nie 400m, chyba ze to był test na letich oponach.
Jak by mój samochód (mam ABS)miał drogę hamowania na oblodzonej drodze od 80 km/h do 0 400m to bym zimą nie3 wyjeżdzał z garażu. Ja często jeżdzę po oblodzonych drogach bo mieszkam pozamiastem i jak są roztopy w dzień temp>0 w nocy <0 to rano drogi czesto są oblodzone i naopewno droga hamowania nie jest tak duza.