Gotowe dania vs. Własne kompozycje??

17 Wrz 2019, 17:32

W kuchni częściej korzystacie z własnych pomysłów czy kupujecie gotowe dania?? Ja jak nie mam czasu na gotowanie to kupuje np żurek z krakusa.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

18 Wrz 2019, 08:14

U mnie żona wymyśla fajne potrawy :) a jak muszę coś sam przyrządzić to raczej gotowce z racji braku czasu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Wrz 2019, 10:08

U mnie rządzi thermomix. Żona w tym urządzeniu fajne potrawy przygotowuje, a i mi się zdarza coś w nim przygotować. Fajnie, bo bardzo szybko. Moją specjalnością jest tikka masalla - trochę pracochłonne, ale za to w smaku super. Do pracy szykujemy jedzenie na zmianę :yes:
AmbrożyA
Nowicjusz

27 Wrz 2019, 01:44

U mnie głównie przez cały tydzień śniadanie jajecznica, obiad mięso+ryż/kasza/makaron, kolacja twaróg/serek wiejski. Oprócz tego kilka posiłków w których obowiązkowo musi być źródło białka. W niedziele jem ile zmieszcze i na co mam ochotę. Tak już od wielu lat głównie ze względu na moją obsesje z siłownią.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316

27 Wrz 2019, 07:02

Ja zawsze muszę mieć urozmaicenie bo jeżeli jadlbym codziennie to samo to nie ruszył bym później tego przez 3 miesiące, jest tak np z jajecznicą. Z reguły nie jem gotowcow a już napewno nic z worka czy puszki, staram się sam przyrządzać posiłki a gdy nie ma czasu lub weny to, jakaś pizza, hamburger, kebab.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Wrz 2019, 08:32

Kao napisał(a):jeżeli jadlbym codziennie to samo to nie ruszył bym później tego przez 3 miesiące
Mam podobnie ale jak widać niektórym takie powtarzające się posiłki nie przeszkadzają.
Ja czasem na szybko jem jakieś gotowce jak pyzy, pierogi czy coś w tym stylu mam niedaleko taką garmażerię gdzie sami robią ale muszę przyznać że jedzenie od nich jest dobre no i cena nie zwala z nóg :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Paź 2019, 21:15

jak się nie ma dobrych umiejętności w kuchni to zamiast z gotowca można zrobić coś z makaronu. Ja gotuje makaron spagetthi arrighi do tego sos pomidorowy i mięso. Szybko i smacznie.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia