GPS FreeBird 35.7

05 Lis 2010, 12:53

Witam! Razem z przedłużeniem neostrady dają mi tą nawigacje. Warte to coś jest? Miał ktoś z tym doczynienia czy sprzedać to w cholerę?
Kula66
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lis 2010, 15:33

No ale może napisz co to za nawigacja i z jaką mapą? Domyślam się, że jest to nawigacja Lark. Ale jaki model i jaka mapa?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lis 2010, 15:49

http://www.ceneo.pl/2813238#pid=4171

Z jaka mapa to mi przyślą to nie wiem, a na stronie tp ciężko cokolwiek znaleźć
Kula66
Nowicjusz

05 Lis 2010, 18:46

Czyli jest to model Lark-a. Możesz o tym poczytac na forum, bo tematy o nim już były. Co do mapy, bo ta jest raczej najważniejsza, to niestety musisz wiedzieć jaka to jest,bo inaczej nic ci nie pomożemy. Zadzwoń może do TP i poprrostu zapytaj jaka mapa jest tam wgrana.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lis 2010, 22:57

mapa na pewno standardowa czyli EASY. Nie ma na niej planów szczegółowych miejscowości poniżej chyba 40 tys ludzi. Jak dla mnie OK, w małych miejscowościach raczej trudno się zgubić, a jak Ci nie wystarczy to za niedużą kasę można zrobić upgrage to wersji TOP. Wtedy dodatkowo dostajesz szlaki turystyczne w Polsce. Całkiem przyzwoicie się sprawdza choć kupowałem z obawą.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

08 Lis 2010, 10:07

Z mapa pewnie tak jak mówisz, tp to ciężko wierzyć by coś lepszego wysłali. Dzięki za opinie:)
PS:Poczytałem teraz troche o tej aktualizacji do top i ludzie mają problemy z nią. W Twoim wypadku gładko poszło?
Kula66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - ponad 2500 bieżących udoskonaleń
    Od premiery w roku 2006, dotychczasowa generacja LS przeszła ponad 2500 bieżących udoskonaleń, zaś najnowszy LS dodaje do tego kolejne 3000 zmian, a wśród nowych elementów oraz innowacji technicznych znalazły ...

09 Lis 2010, 09:17

też o tym słyszałem ale jeszcze nie robiłem aktualizacji. Użytkuję ją prawie rok więc wypadało by już ją zrobić. Poza tym bardzo dobrze chodzą na tej nawigacji inne mapy, praktycznie zero problemu, żeby odpalić. Moim zdaniem całkiem przyzwoite urządzenie i nie słyszałem żeby były z nią jakieś szczególne problemy.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

29 Gru 2010, 21:49

Witam nawigacja jest w porządku mam ją od pół roku szybko znajduje satelity mam na niej Automape TomToma IGo MapaMap tylko polska i powiem że sprawuje się świetnie mam w niej również odtwarzacz mp3, avi itp czytnik pdf word i kalkulator oraz licznik czego więcej potrzeba nawigacji jedyny minus mały ekran ale za to bateria długo trzyma ok 7 godzin pracy
szafik25
Nowicjusz

Miejscowość: Warszowice