Gran Turismo 5

23 Sie 2009, 13:13

Pojawiły się pierwsze materiały wideo pokazujące jakość grafiki w najnowszym Gran Turismo 5. Wygląda ona niemal jak żywa, przez pierwszych kilka chwil można pomyśleć, że jest to transmisja wyścigów, a nie gra. 1000 aut, których właściwości są realistycznie oddawane, świetna grafika i mnogość tras – to wszystko sprawia, że nie można doczekać się chwili, gdy GT5 pojawi się na sklepowych półkach. W grę będą mogli zagrać tylko posiadacze konsol PlayStation 3.

Spośród tysiąca aut, 170 będzie pojazdami Premium. Co to oznacza? Oznacza to, że będą one niezwykle realistycznie odwzorowane zarówno na zewnątrz, jak i w środku. Karoseria i wnętrze uszkodzi się na różne sposoby, w zależności od tego w jaki sposób zderzymy się z jakąś przeszkodą. Gdy wybierzemy już auto, którym będziemy się poruszać, będziemy mogli wybrać jedną z 60 dostępnych tras.

Będzie można wykorzystywać możliwości internetu – publikując zdjęcia i powtórki z jazdy. Oprócz trybów zręcznościowego, pojedynczego i dla dwóch graczy, można również jeździć po drogach dla samej przyjemności prowadzenia lub by odwiedzić sklepy z częściami, warsztaty czy stacje benzynowe.

Za pomocą kamery PlayStationEye będziemy mogli zmieniać widok z naszego samochodu – kamera będzie kontrolowała ruchy naszej głowy.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Niestety, filmy nie posiadają ścieżki audio, ale jeśli dźwięk będzie na równie wysokim poziomie, co grafika, to trudno będzie oderwać się od kierownicy.

Fani motoryzacji czekają na wrześniowy Salon Samochodowy we Frankfurcie, a miłośnicy gier, w tym GT5 również będą mieli swoje święto we wrześniu – podczas targów Tokyo Game Show zostanie podanych więcej informacji o tej niezwykłej grze. Plotki głoszą, że premiera gry odbędzie się jeszcze w tym roku.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Paź 2009, 02:38

Dla tej gry kupię ps3 przed świętami, jest po prostu świetna.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

15 Lis 2009, 21:47

Bardzo fajna gra niemoge się od niej oderwać
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Lis 2009, 21:55

A ja mam pytanie w jaki sposób będzie odczytywała nasze ruchy głowy?
Bo z powietrza nic się nie dzieje
Mam wrażenie że młody nie doświadczony kierowca grając w tą gre będzie sądził że na prawdziwej drodze można to samo robić?
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

15 Lis 2009, 22:23

Tuning001 napisał(a):Bardzo fajna gra niemoge się od niej oderwać

i jak się w to gra? Dobra grywalność, efekty, sterowanie? Powiedz prosze bo normalny śmiertelnik będzie mógł dopiero w nią grać za kilka miesięcy :cry:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

15 Lis 2009, 22:34

Pomyliłem gry... :(
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Lis 2009, 23:10

A nie normalny ściągnie bete i będzie grał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
artj
Początkujący

15 Lis 2009, 23:11

Endrju napisał(a):

i jak się w to gra? Dobra grywalność, efekty, sterowanie? Powiedz prosze bo normalny śmiertelnik będzie mógł dopiero w nią grać za kilka miesięcy :cry:

A nie normalny ściągnie bete i będzie grał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
artj
Początkujący

15 Lis 2009, 23:17

artj napisał(a):
Endrju napisał(a):

A nie normalny ściągnie bete i będzie grał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

tylko, że w becie nic praktycznie nie zrobisz więc nie da się w nią zagłębić
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Lis 2009, 16:28

Dobra gra - polecam ;)
Kingusia71
Nowicjusz

Miejscowość: P-ń

02 Wrz 2010, 18:43

Jak możecie polecać tą grę jak ona w ogóle jeszcze nie wyszła...?
artj napisał(a):A ja mam pytanie w jaki sposób będzie odczytywała nasze ruchy głowy?

poprzez kamerkę PlayStation Eye
destin6
Nowicjusz

06 Gru 2010, 16:56

Jak tam wrażenia? Fajna gra czy lepsze są Need for Speedy
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

08 Gru 2010, 14:58

haha need for speed nawet przy tym nie leżało... Według mnie GT5 nie ma konkurencji!!! grafika powala!!!
destin6
Nowicjusz

08 Gru 2010, 22:41

Widze, że graficznie gra bardzo zbliżona do Forzy Motosrsport 3. Ciekawe, czy grywalność jest większa...
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004