02 Gru 2013, 11:40
Napisałem do Salonu Grand Auto koło Gdańska na adres mailowy podany na stronie. Trafiłem na ich strony poprzez ALLEGRO, gdzie mają wiele ogłoszeń. Pytałem o jedne z droższych aut, bo takie zamierzam dokupić do firmy. Moje wątpiliwości, które wyraziłem w pytaniu o auto, wynikały z niepozytywnych opinii o Grand Salon auto, które można poczytać wbijać opinie w GOOGLE.
Forma odpowiedzi mailowej, brak kultury i zachowanie niczym bramkarza na dyskotece w stosunku do nietrzeźwego Klienta odstrasza. Aż strach wyobrazić sobie kto pracuje przy sprzedaży tych aut i co mogłoby się stać, jeśli kupiłbym tam samochód i nie daj Boże, auto miałoby jakąś wadę.
Spodziewałem się profesjonalizmu typu - "proszę się nie przejmować, te opinie to bzdura, prosze przyjechać, pokażemy Panu, że auta są dobre i super i w ogóle…"
Spotkał mnie agresywny atak.
Zastanawiam się jak mają pracę ludzie, gdzie dla mnie o wyborze miejsca, gdzie kupię o podobnej konfiguracji auto, zależy obsługa. Coś fatalnego.
Jestem Klientem, żadną konkurencją.
Zostawiam do wyboru i do zastanowienia współpracę z takim miejscem jak Grand Salon.
Klient z Warszawy