Grand Vitara - ściąganie w koleinach

18 Sie 2010, 23:33

Witam, moja, niedawno nabyta, Grand Vitara, dość silnie :"ściąga" (w obie strony) podczas jazdy w asfaltowych koleinach. Na równej nawierzchni jedzie prosto, także podczas hamowania i szybkiego zrywu. Sprawdziłem cisnienie w oponach i geometrię kół. Wszystko OK. Spotkałem się z opinią, że samochody terenowe za sprawą szerokich opon tak mają. Mam obawy czy wszystko jest w porządku z zawieszeniem (dzwon???) - ale zbieżność wyszła OK. Będę wdzięczny za sugestie - jakie mogą być przyczyny i co warto sprawdzić
Imbryk
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Sie 2010, 07:11

szerokość opon ma tu znaczenie. plus amortyzatory z tyłu, jak będą wywalone to ściąganie jest bardziej wyczuwalne.
generalnie norma niestety :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...