Grand

26 Lut 2010, 00:06

Witam!! Mam zamiar kupić granda w roczniku 94 95 ! 4.0 l bezyna !! mam pytanie ?? na co zwrucic uwage przy kupnie ?? jakies opinie albo porady !!

Pozdrawiam
pepe
PEPE !!!!!!
Patryk-pepe
Nowicjusz

Miejscowość: Sławków

26 Lut 2010, 08:10

grand vitarę czy grand cherokee? :mrgreen: poszperaj na forum, pisaliśmy na temat jeepów.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

26 Lut 2010, 15:08

z 4.0 to jepa :mrgreen: ogólnie należy sprawdzić wszystko a szczególnie stan podłużnic rogów dachu (pęknięć lakieru w tych miejscach) bo jepek ramy nie ma i to utrzymuje go w całości, dalej patrzymy na stan wałów i krzyżaków w mostach, sprawdzamy automat (olej czy nie śmierdzi spalenizna), po puszczeniu hamulca bez dodania gazu pod lekka gorke ma jechać :!: silnik czy nie cieknie i czy ma jakąkolwiek kompresję :mrgreen:
luzy na zawieszeniu wahacze czy nie pogięte (rurowe gną się bardzo ładnie)
a reszta to już negocjacja ceny :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

26 Lut 2010, 18:42

Do pociesznego dodałbym wszelkie niepokojące dźwięki z mostów (nienajmocniejszy punkt Jeepa), czy skrzynia nie szarpie no i czy wszystko (elektryka) działa. Jeśli 4,0 to pewnie z reduktorem FullTime więc czy załącza przód bez szarpnięć w czasie jazdy.
Obecnie
Jeep ZJ'95 LPG + 4" MT32"
textor2
Początkujący

Miejscowość: Z lasu
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...