Grande Punto do oceny

09 Paź 2012, 15:11

W związku z tym że moja kobieta szuka auta dla siebie założyłem ten temat i prosze Was o opinie tego Fiata [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wysłucham wszystkie opinie które Wam sie nasuną.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Paź 2012, 15:17

Ten brak podanego przebiegu mnie martwi.
1.4 + LPG więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że to ex-eLka skoro kosztuje dość mało jak na ten rocznik(czyli pewnie przebieg spory).
Najlepiej chyba podjechać do salonu Fiata, tam powinni Ci udostępnić informacje o tym co przynajmniej w okresie gwarancji działo się z samochodem.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

09 Paź 2012, 15:18

Cena za ten rocznik kusi ale to pewnie przez brak klimy, a nie to, że był bity. Zastanowić może dlaczego auta pozbywa się drugi właściciel w tak krótkim okresie. Być może również przez brak klimy, bo auto wygląda niby OK.
Może być i L, bo teraz WORDY wymieniają swoje floty.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Paź 2012, 20:00

Zapomniałem dopisać że przebieg to podobno 90tys.km.
Co do ceny to sam niewiem,przeglądając allegro wydaje sie ok,w niedziele ogladaliśmy to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale jak jej rodzice sie dowiedzieli że auto było uderzone z przodu (mimo że tego zupełnie nie widac) to powiedzieli nie.
Dorzucam jeszcze to do oceny [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

09 Paź 2012, 20:08

Na pewno brak klimy będzie męczył i potem będziesz miał problem z odsprzedażą ale z wyglądu autko wygląda na zadbane Zastanów się czy dobrze kupić auto z założoną instalacją LPG bo nie wiadomo jak gdzie i kto ją zakładał
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Paź 2012, 08:46

Ten i20 źle nie wygląda i w dodatku ma tylko 3 lata na karku. Pierwszy właściciel z polskiego salonu nie dziwi, bo to popularny samochod tej marki co widać po statystykach sprzedaży. Warto przydzwonić do właściciela i wypytać o szczegóły i jedym mankamentem znów jest brak klimy... Jeśli był serwisowany w ASO i nie był używany w celach zarobkowych (warunki uzyskania 5letniej gwarancji Hyundai'a) zostałoby jeszcze ze 2 lata gwarancji :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy S Coupé
    Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...
    Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...

10 Paź 2012, 08:58

Mnie zastanawia jedno,auto jest już prawie miesiąc wystawione do sprzedania i ma ponad 1700wyświetleń i nikt by go jeszcze nie wziął?
Tutaj inny link z datą 14września http://autogielda.money.pl/hyundai;i20, ... 26192.html i wogóle 23tys.zł za auto bez klima i el.szyb,dla mnie to za dużo.

Wogóle dzida ja tam nie widze żeby było napisane że jest 1właściciel.
Barol
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 09:01

Może nie wziął nikt dlatego, że jak wydaje ponad 20k to oczekuje luksusów typu klimy, bo przy takim zatrzęsieniu aut bardzo cieżko sprzedać samochód bez klimatyzacji w dodatku jeśli jest to Hyundai - czyli plastik dla typowego Polaka
Czy jeden właściciel to tylko moje przypuszczenie, bo nie wiem kto zmienia auto co rok :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 09:08

Wogóle dzida wiem że masz doświadczenie z takimi Hyundaiami i mam pytanie do Ciebie odnosnie silnika,jakie plusy minusy?Aha i czy do tego silnika można założyć gaz?
Barol
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 09:21

Do 1,2 można śmiało montować LPG, gdyż nawet producent ostatnio wprowadził fabryczną instalacją do tego modelu tylko, że po liftingu. Rozrząd na łańcuchu. Trwałość silników na wysokim poziomie, bo producent nie eksperymentuje tylko stosuje sprawdzone rozwiązania. Co rzadko się jeszcze zdarza w tym segmencie posiada 4 hamulce tarczowe w serii.

http://blog.pgd.pl/hyundai-i20-12-comfo ... ciarz-test
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 09:22

kolego Barol ,
a widziałes od spodu 4,5 letniego Hyundaya lub Kię , pomijająć te egzemplarze które zimą
stały w suchym garażu :naughty:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Paź 2012, 09:32

Nie widziałem więc dlatego założyłem temat.
Barol
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 09:33

@sympatyk
mam 13 letniego Hyundai'a, który ma do tej pory oryginalny tłumik, a jedyną rdzewiejącą rzeczą od spodu jest hak, którym zaczepiałem o krawężniki przy dużym obciążeniu ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 10:42

No ja też nie słyszałem o gnijących Hyundaiach.
Barol
Awatar użytkownika

10 Paź 2012, 12:49

bo to typowe gadanie kogoś kto nie miał styczności z tymi markami... wiadome ten stary ma słabe punkty jak tylne nadkola ale te nowsze jak i20 nie mają już problemu z rdzą. i30 miało problem z łuszczącym się lakierem w egzemplarzach z korei i rdzą pod uszczelkami z lakierami niemetalicznymi ale dla polaka od razu się rozsypie bo to koreański wynalazek ;)

Barol patrzyłeś jeszcze za Clio III?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika