Granica

05 Maj 2008, 18:47

Witam
mam pytanie a mianowicie czy moge przejechac przez granice na "bialych" blachach??

pozdrooo
Lexio
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Maj 2008, 18:57

A dlaczego by nie można?Musisz tylko wykupić ubezpieczenie jeżeli wyjeżdzasz za granice Unii - w Unii granic już nie ma...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Maj 2008, 18:59

czyli jak ja Polak jadacy niemieckim autem z Niemiec do Polski poprostu jade i nic mnie nie obchodzi bo unia?? dobrze zrozumialem??
Lexio
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Maj 2008, 13:59

Zapomniałeś,że białe blachy są również w Polsce :) i te akurat miałem na myśli.Ale z tymi niemieckimi jest tak samo.Musisz tylko pamiętać o ubezpieczeniu i ważnych dokumentach w razie kontroli przez policję na drodze.Na granicy nikt cię nie sprawdza,ponieważ nie ma już granic - przejeżdżasz bez zatrzymywania się - nie ma barierek ani celników.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Maj 2008, 23:55

Niemiec ci chyba nie zostawi swojego dowodu rejestracyjnego i da ci tylko brief, bo sam pozniej moglby miec problem z wyrejestrowaniem auta wiec bez dowodu rejestracyjnego chyba ciezko bylo by ci sie poruszac po polskich drogach :)
Kefir
Nowicjusz

09 Maj 2008, 11:28

aa jednak zostawi bo to znajomy

i na 2 auta jedziemy

a to prawda ze w polsce(ambasadzie niemieckiej) mozna wyrejestrowac auto z niemiec??
Lexio
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...