REKLAMA
Prosze o pomoc. Pisze z pozycji laika wiec wybaczcie niefachowosc. Sprawa dosc pogmatwana, wiec:
Samochod naprawiany 4 razy,
Odstawiany do serisu w dwoch stanach:
stan A - kaput - nie mozna odpalic silnika
stan B - mozna odpalic ale natychmiast gasnie. jezeli dac mu spokoj na kilka godzin , po przestoju moze jechac dalej nawet i 400km
Peug 206 odmowil wspolpracy - nie mozna bylo odpalic go, zostal zawieziony do serwisu w Londku.
NAPRAWA1 - dostarczony w stanie A do serwisu, wymieniono akumulator - dziwne bo poprzedni byl 2 letni, nie odalo nam sie dojechac do domu samochod byl z powrotem w stanie B dla odmiany
NAPRAWA2 - do tego samego seriwsu, skarga - wymieniono tym razem podwojny przekaznik zaplonu. Samochod odebralismy, 3 dni pozniej wybieralismy sie nim do Polski - ledwie wyjechalismy z Londka objawy zaczely sie powtarzac - samochod tracil obroty i gasl po wrzuceniu jalowego ale ciagle mozna bylo nim jechac
W okolicy Hanoveru doszedl do stanu B wiec szczesliwie zjechalismy na parking i zrobilismy parogodzinna przerwe po ktorej szczesliwie dojechalismy do Berlina i tam niestety, na autostradzie dopadl nas stan A
Wezwlismy pomoc i samochod zostal odstawiony do Drewnikowskiego w Szczecinie i to byl najgorszy blad
NAPRAWA3 - stwierdzono koniecznosc wymiany kalkulatora wtrysku-bagatela 4700zl. zgodzilismy sie, samochod odebralismy. udalo nam sie nim przejechac kolejne 350km i znowu to samo - stanB dla odmiany. ponownie skarga do serwisu, sciagnieto go i
NAPRAWA4 - stwierdzono uszkodzenie cewki zaplonu i zdaje sie ze to rozwiazalo problem.
Probujemy dochodzic zwroty kosztow za nieudane naprawy wszystkimi sposobami. Czy ktos moglby mi pomoc odpowiedziec na pytania:
1. czy cewka zaplonu mogla byc pierwotna przyczyna i pozostale naprawy byly bezsensowne
Probuje uzyskac wydruki z ich urzadzen diagnostycznych ale nie chca mi ich wydac - mam podejrzenie ze komputer nie wykazywal bledow i naprawy byly robione metoda prob i bledow
2. czy jest mozliwosc ze jednak uszkodzenie cewki powodowalo uszkodzenia na wczesniej wymienionych czesciach?
3. czy kalkulator wtrysku to po angielsku injection calculator
kazde sugestie beda pomocne, z gory dziekuje