GREGMOTO-nieuczciwy sprzedawca z allegro

14 Wrz 2009, 09:41

Witam wszystkich!

Chiałbym ostrzedz was przed nieuczciwym i niepoważnym sprzedawcą u którego kupilem komplet amortyzatorów przednich do mojej nienajmlodszej mazdy 626.Z sama transakcją nie było problemu jednak okazalo sie że z towar okazał się wadliwy (rozciekł sie jeden amortyzator) i musialem wyslac go do reklamacji juz po tygodniu od załozenia.Po tygodniu od wysylki zadzwonilem do sprzedającego GREGMOTO z pytaniem co z reklamacja ponieważ zależalo mi żeby przyszedl jak najszybciej bo auto stalo w warsztacie od ponad tygodnia.Usłyszalem że nie widać żeby się rozciekł i powinienem byl mu wyslac wydruk z shock testera ponieważ wedlug niego amortyzator wydaje sie byc ok .Wedlug mojego mechanika ten amortyzator to totalna "dętka" wedlug mnie też ponieważ tak zaczelo tluc i huśtać , że nie dalo sie jezdzic.Pisze to żeby oszczedzić wam nerwów.Są to w sumie groszowe sprawy-nowy amortyzator kosztował 75zl.Nie spodziewam żeby sprzedający ustosunkował pozytywnie do tej reklamacji.
Domin80
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

14 Wrz 2009, 09:49

Domin80 a co ty chcesz za 75 zł??? :D Przecież to pewnie jakaś jednorazówka tylko... Lepiej wydać na jeden amortyzator 200zł i mieć pewność że się nie rozleci niż teraz narzekać... Kto oszczędza na wszystkim ten dwa razy płaci... :) Polecam amortyzatory firm KYB. Blistein, Monroe...
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

14 Wrz 2009, 10:11

Luke16 napisał(a):Domin80 a co ty chcesz za 75 zł??? :D Przecież to pewnie jakaś jednorazówka tylko... Lepiej wydać na jeden amortyzator 200zł i mieć pewność że się nie rozleci niż teraz narzekać... Kto oszczędza na wszystkim ten dwa razy płaci... :) Polecam amortyzatory firm KYB. Blistein, Monroe...
widzisz za 75 też się da kupić, ale pomijając ten fakt gwarancja i rękojmia coś znaczą i powinny jednak być przestrzegane :wink:
społeczne przyswolenie na oszukiwanie to jednak chyba nie za dobra rzecz :evil:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Wrz 2009, 09:34

Luke16 napisał(a):Domin80 a co ty chcesz za 75 zł??? :D Przecież to pewnie jakaś jednorazówka tylko... Lepiej wydać na jeden amortyzator 200zł i mieć pewność że się nie rozleci niż teraz narzekać... Kto oszczędza na wszystkim ten dwa razy płaci... :) Polecam amortyzatory firm KYB. Blistein, Monroe...

Witam!
Może to jest i jednorazówka ale nowa wiec ma gwarancje 2 lata. Ale jak widać nie u tego czlowieka.Świadomie kupilem taki tani amortyzator ,auto ma juz 19 lat wiec nie chce w nie ladować pieniedzy.Planowalem nim pojezdzic kilka miesiecy. Niestety nie mam co liczyc na wymiane gwarancyjną ,sprzedający odeslal mi amortyzator z notatka że reklamacja jest bezpodstawna ponieważ amortyzator jest sprawny i z dopiskiem że nie przyslalem mu dowodu zakupu(musial go wyrzucic).Jestem pewien ze paragon dołączylem, przecież specjalnie zrobilem ksero żebym nie pozbywal sie jedynej kopii.Kiedy amortyzator dostarczylem do mojego mechanika powtornie stwierdzil że jest uszkodzony i że gosciu musi nie miec pojecia jak amortyzator dziala.Wiec ogólnie nie polecam allegrowicza GREGMOTO
Domin80
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skąd się biorą zniżki na OC?
    Skąd się biorą zniżki na OC? Zakres OC jest dokładnie taki sam w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym. Nieco inne mogą być natomiast zniżki na OC przyznawane przez konkretnych ubezpieczycieli. Ci rządzą się swoimi prawami ...