Grzejące się hamulce z tyłu - Seat Leon II 2005r.

31 Sie 2017, 17:31

Witam, auto które posiadam to Seat Leon2 2005r
Mam mały problem z hamulcami. Ostatnio wymieniałem klocki i hamulce się grzeją a dokładniej felga lewa tylna... Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jadąc rano do pracy (30km) i sprawdzając felgę jest ok, normalnie ciepla jak powinna byc natomiast wracajac z pracy i sprawdzajac felgę pod domem jest "gorąca" trzymając ją przez dłuższą chwilę zaczyna mocno grzać w palce. Na tych klockach mam zrobione około 120km. Koła nie są w jakiś sposób zblokowane, siedząc w aucie i odpychajac sie lekko jedną nogą jestem w stanie przepchnac auto, a nawet potrzebuje hamulca zeby je zatrzymać. Czy jest to efekt docierania ? Częstszego hamowania w drodze powrotnej na tyle zeby rozgrzac az tak felgę ? Droga powrotna wygląda inaczej niz ta do pracy. Reszta kół tez jest rozgrzanych ale nie na tyle zeby stanowilo to problem. W weekend wybieram się w trasę ok. 450km. i troszkę się tego obawiam...

pozdrawiam i czekam na jakies informacje
cyslavv
Obserwowany

Auto: Seat Leon 2

31 Sie 2017, 20:09

Pod tym tematem jest praktycznie taki sam problem. Wystarczy poszukać. Przepraszam za złośliwość, ale paluszki bolą od stukania w kalwiaturę? A może warto skorzystać z naszej wyszukiwarki, zamiast zakładać nowy temat i tematy dublować jeden pod drugim?
Jak oczekujesz naszej pomocy, to proszę poczytać wspomniany temat i napisać, co zostało posprawdzane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Wrz 2017, 12:54

Sam wymieniałeś?
Z tyłu masz tarczo bębny?
Jak wygląda tarcza, nie masz tam zbyt dużego rantu?
Czy wymieniając klocki smarowałeś tłoczki w zaciskach?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smartfon jak cegła
    Co zrobić, żeby nie nudzić się podczas długiej podróży samochodem? Ten problem dotyczy szczególnie rodziców z małymi dziećmi, które źle znoszą długie godziny spędzone bez ruchu w aucie. Wielu kierowców ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...