Grzejace sie tarcze seat toledo II

28 Gru 2009, 22:39

witam dzisiaj zauwazylem kolejny problem w moim autku chodzi o grzejącą sie tarcze, jedna tarcze lewy przod. Po przyjechaniu i zaparkowaniu auta tarcza z lewej strony jest tak goraca ze nie mozna jej dotknac normalnie parzy z prawej natomiast jest letnia i spokojnie mozna ja dotknac o co moze chodzic ?

dodam ze niedawno robile zacisk tego wlasnie hamulca bo zerwaly mi sie gwonty i bylo trzeba nagwintowac na nowo na wiekszy gwint ale juz wszystko jest ok moze to ma cos wspolnego ?
Ostatnio edytowany przez papkin 03 Sty 2010, 14:48, edytowano w sumie 2 razy
papkin
Początkujący

• 28 Gru 2009, 23:06

Możliwe,że jest żle złożony zacisk i gdzieś obciera tarczę albo przytarł się tłoczek i nie puszcza do końca i trze o tarczę.Zdejmij koło i zobacz,czy bez wciśniętego hamulca idzie swobodnie kręcić tarczą no lub za samo koło czy lekko chodzi. Najprawdopodobniej klocki obcierają o tarczę.
    Ostatnio edytowany przez norpaw, 29 Gru 2009, 14:47, edytowano w sumie 1 raz
    Pozdrawiam,
    norpaw
    norpaw
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
    Miejscowość: k/Poznań

29 Gru 2009, 13:58

Albo pracuje tylko ten naprawiony hamulec :mrgreen: ,a 2 odpoczywa sobie zapieczony :mrgreen:
    Ostatnio edytowany przez pocieszny 03 Sty 2010, 14:49, edytowano w sumie 2 razy
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

30 Gru 2009, 09:23

Zgadzam się z kolegą norpaw i myślę że coś się zacięło w tym lewym zacisku.
    Garfildxx
    Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
      Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...