Hałas podczas puszczania gazu

30 Maj 2019, 22:32

Witam,

Problem pojawia się dopiero po kilku minutach szybszej jazdy i trwa aż do zatrzymania. Mianowicie podczas puszczania gazu słyszę jakby chrobotanie, tarcie z dołu auta. Gdy hamuje i redukuje bieg, to przy wciśnięciu sprzęgła hałas jest jeszcze większy (wideo -

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

). Wymieniłem łożysko w lewym kole, ale problem nie znika. Dodam jeszcze, że oprócz hałasu przy puszczaniu gazu, słychać także dźwięk, jakby "świst" którejś z części (obstawiam, że dobiega z koła). Prośba o radę.
dkp22
Nowicjusz

31 Maj 2019, 08:56

Dźwięk jest taki jak by cos się zacierało. Raczej to nie łożyska w kołach bo problem występuje przy jeździe na wprost. Zastanawiam się czy ten odgłos nie jest związany bezpośrednio ze skrzynią biegów, może łożysko oporowe.
Czy na postoju jak wciskasz sprzęgło słychać takie wycie?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

31 Maj 2019, 11:07

Nie, żadnego hałasu, również podczas spokojnej jazdy.
dkp22
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sobota w terenie
    Jako ze ostatnio brak mi na wszystko czasu to gdy wczoraj zadzwonil kumpel spytac czy mam chwile zeby dzis rano wyskoczysc w teren nie zastanawialem sie ani chwili. Do tego jechalismy doslownie "za rog" zdjęcia w galerii ...
    Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...