Witam.Pali mi się stale kontrolka ABS i ręcznego w VW JETTA II rocznik 91,mógłby mi ktoś podsunąć jakąś propozycję co jest przyczyną,a najlepiej byłbym wdzięczny za przesłanie mi schematu instalacji elektrycznej tego auta. Dziękuję i Pozdrawiam
Większość usterek ABS to brak sygnału (kontrolka nie gaśnie po włączeniu zapłonu) lub sygnał wadliwy (wtedy kontrolka zapala sie po paru km) z czujników przy kołach. Mając schemat możemy we wtyczce od sterownika ABS, omomierzem sprawdzić każdy czujnik osobno. Czy ta Jetta ma ABS firmy Teves ?
Nie wiem jakiej firmy jest ABS,proszę podać gdzie znajduje się sterownik ABS-u ja sobie dokładnie sprawdzę,gdybym miał schemat elektryczny to doszedłbym do tego sterownika,kontrolki ani drgną po włączeniu zapłonu a jak dojść do czujników ?
jak pali się kontrolka "Ręcznego" (!) to problem jest nie tyle z ABSem co z całym układem hamulcowym, to może być cokolwiek, od braku podciśnienia w układzie wspomagania hamulców po rozwalony czujnik albo skasowaną tarcze hamulcową
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Rajdowy hat-trick Toyoty 25 sierpnia 2019 r. trzy załogi zespołu Toyota Gazoo Racing zajęły całe podium ADAC Rally Deutschland. Przy okazji przypomnijmy inne, potrójne zwycięstwa Toyoty, które wydarzyły niegdyś się w Afryce. Hat-trick. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.