Suzuki Vitara - problem z odpowietrzeniem

04 Lis 2012, 20:44

Witam!
Ostatnio wymieniane miałem przewody hamulcowe ponieważ doszło do ich uszkodzenia (na rolkach na przeglądzie...) Za odpowietrzeniem postanowiłem zabrać się sam z małą pomocą. Robiłem to metodą wężyka i naciskania pedału hamulca. Z tyłu wszystko poszło pięknie, a z przodu już nie za bardzo. Bąbelków leciało od cholery i nie chciały przestać się pojawiać. Wlałem prawie pół butelki płynu, a bąble nadal się pojawiały. Układu niestety nie mogłem odpowietrzyć uznając że gdzieś musi do niego przechodzić powietrze.
Teraz moje pytanie, a raczej prośba o wskazówki gdzie mogę szukać przyczyny i jak ewentualnie (i czy) jestem w stanie to zrobić.
swiru91
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

07 Lis 2012, 07:42

Zasady wymiany(odpowietrzania) są takie----prawe tylne koło,lewe tylne koło,potem prawe przednie koło i td.Nie mogłem odpowietrzyć układu w 190-tce tą metodą,tył owszem odpowietrzyłem,ale przodu nie.Spróbowałem więc najpierw odpowietrzyć przednią lewą stronę a potem prawą i to podziałało natychmiast.Naturalnie muszą być dwie osoby.Jeśli jest układ ABS,to trzeba poświęcic dużo czasu by wygonić powietrze z pompy,czasami pomaga włączenie silnika.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Gru 2012, 17:55

Dla innych osób czytających kiedykolwiek ten temat.

Po ponowieniu prób udało mi się ostatecznie odpowietrzyć układ. Ogólnie więcej zabawy niż jest to warte.
swiru91
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sztuka jazdy w warunkach zimowych
    Opady śniegu mają ogromny wpływ na warunki panujące na drodze – do tego stopnia, że niektórzy mało doświadczeni kierowcy zimą wolą zostawić samochód w garażu. Taki krok nie jest jednak konieczny, choć ...