Hamulce w LR Freelander

26 Gru 2008, 08:35

Witam wszystkich!
Mój Ferdek to 2 litrowy diesel z 99r, 100KM.
Mam go dopiero od czerwca tego roku i nie mogę powiedzieć, że coś się w nim dzieje niedobrego ale... Kiedy go kupiłem miał "twardy" pedał hamulca. Rozebrałem koła i okazało się, że ma wszystko nowe. Wywaliłem więc reduktor siły hamowania i troszkę ale to dosłownie troszkę się poprawiło. Jadąc np. 80km/ h i chcąc zahamować ostro to tak muszę się zaprzeć nogami, że aż mnie to przeraża. Widzę, że coś jest nie tak. Czy muszę wmieniać pompę czy jest na to jakiś patent? Może jakiś zestaw naprawczy? Proszę o radę i adresy stron. Dziękuję i pozdrawiam!
passat1
Początkujący

26 Gru 2008, 10:30

sprawdz najpierw wakumpompę zdejmując rurkę która dochodzi do serwa i przy włączonym silniku zatkaj ją palcem jeżeli robi się podciśnienie to pompa jest dobra wtedy może być dziurawe serwo
fredas
Początkujący

26 Gru 2008, 17:01

A odpowietrzałeś go?Bo może być zapowietrzony.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

27 Gru 2008, 08:30

odpowietrzałem i to kilka razy.
Sprawdzę najpierw to podciśninie i zobaczymy. Tak czy siak muszę się wstrzymać do poniedziałku- chyba, że dziś jakieś warsztaty będą czynne- odezwę się jak sprawdzę.
Pozdrawiam!
passat1
Początkujący

28 Gru 2008, 17:29

odpowietrzałem i to kilka razy.

Ale jak kilka razy je odpowietrzałeś i za każdym razem było powietrze to coś musi być nieszczelnego.[/quote]
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

28 Gru 2008, 18:39

Podobno nie było właśnie powietrza.
Musi to być coś innego.
passat1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...
    Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...