REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
możesz rozwinąć? Co ma wspólnego sposób jazdy do drżenia auta przy postoju na D i ręcznym?Marcel2727 napisał(a):Jeśli auto Ci drży to masz odpowiedź w zasadzie na ten swój cały sposób jazdy
Na D zawsze minimalnie obroty spadają przy klasycznym automacie. Kiedyś rozmawiałem z gościem od automatów który je naprawia i powiedział że jednak najzdrowsze dla skrzyni jest trzymanie hamulca no chyba że planujemy dłuższy postój niż dwa cykle świateł bez ruszania czyli jakieś min 5 min.Kao napisał(a):Ja mam np w Volvo tak że na D na ręcznym obroty spadają niżej i drażniące jest drżenie całego auta.
no właśnie dlatego bądzmy kulturalni dla użytkowników za nami i zaciągamy ręczny zamiast świecić ledami po oczach.Rokiko napisał(a):Jeżeli chodzi o hamulec to nie ma większego znaczenia czy stoisz na ręcznym czy nożnym.
Może dlatego że gadasz od rzeczy i finalnie nie wiadomo o co Ci chodzi.Marcel2727 napisał(a):Nie wiem czemu Ci tłumaczę takie trywialne rzeczy.
dalej nie wiadomo co masz na myśli.Marcel2727 napisał(a):Np. dlatego nie jedziesz na niskich obrotach, bo zwiększa Ci to drgania, a dalsze konsekwencje już są wiadome.
ale jak to się ma do drgań auta na POSTOJU. Co ma piernik do wiatraka?Marcel2727 napisał(a):że drgania Ci zużywają silnik i skrzynię przez co nie powinno się jeździć na niskich obrotach
Psuć bo się używaMarcel2727 napisał(a):Gradoremu linka się zepsuła, Wy może macie farta, ale po co sobie coś od tak psuć? Nie wiem.
Ta a Ty jesteś ideałem i jesteś najmądrzejszyMarcel2727 napisał(a):W sumie to prawda w tych pogłoskach, że Ci co robią najwięcej km jeżdżą najgorzej