Handel samochodami-jak zacząć? Kilka pytań odnośnie handlu.

09 Paź 2016, 13:21

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie handel autami. Chciałbym się dowiedzieć jak handlować, żeby nie mieć problemów z Urzędem Skarbowym i ile aut mogę sprzedać w ciągu roku żeby nie podejrzewano mnie o prowadzenie działalności. Na początek chodzi mi raczej o samochody tanie (2-5 tyś). Proszę o udzielenie mi kilku przydatnych wskazówek na temat autohandlu.
majster98
Obserwowany

Auto: brak

13 Paź 2016, 22:10

Z tego co słyszałem można sprzedać tylko kilka sztuk 3-4 na rok,jednak sam prowadzę biznes i uważam że sprzedawanie 3-4 aut rocznie to żenada,jeśli chcesz mieć dobre pieniądze musisz mieć duży wybór samochodów bo inaczej szkoda pakować w to pieniądze.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

14 Paź 2016, 12:59

No masz rację, 3-4 samochody w ciągu roku to trochę za mało. Ja chciałbym sobie w ten sposób dorabiać, a nie mieć z tego źródła utrzymania. A jak wygląda sprawa z Urzędem Skarbowym? Załóżmy kupie auto, którego cena rynkowa to 2-3tyś, a na umowie będzie napisane, że kupiony za 900zł bo do poprawek lakierniczych, albo coś takiego? Czy takie coś przejdzie? Nie chciałbym mieć problemów z prawem.
majster98
Obserwowany

Auto: brak