Hardtop/ Softtop

12 Lip 2010, 07:36

Witam posiadam w moim freelanderze dach typu hardtop chciałbym go sobie ściągnąć i pojechac gdzieś dalej ale co gdy po drodze gdzieś spotka mnie jakiejś załamanie pogody??? Co wtedy robicie?? A moze wiecie gdzie można nabych taki softtop???
grztom
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

12 Lip 2010, 09:36

Ja mam mieki dach w komplecie. Jest on troche inny od softtop bo nie ma tylnej szyby
to jest cos takiego jakortalionowa kopuła na tył.
RM80
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

12 Lip 2010, 14:09

a ty takie coś kupiłes czy może dałeś zeby ci ktoś to zrobił???
grztom
Nowicjusz

13 Lip 2010, 08:04

To było już w samochodzie jak kupiłem. Schowane było w tym schowku w podłodze bagażnika. Wygląda na oryginalne, bo do tego jest worek i instrukcja montażu. Nie wiem, jak sie sprawdza, bo jeszcze nie zakładałem.
RM80
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

13 Lip 2010, 10:54

aha no ja poza skrzynką narzędziową apteczką i gaśnicą to niestety nic więcej tam nie miałem
grztom
Nowicjusz

13 Lip 2010, 18:28

jak masz trudności ze znalezieniem miękkiego dachu możesz dorobić z kodury
[link do oferty na Allegro wygasł]
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne zderzenia boczne pojazdów
    Zderzenie się pojazdów w ruchu stanowiło ponad 55% wszystkich wypadków drogowych w Polsce w 2021 roku. Z tego najwięcej było zderzeń bocznych (7371), w których zginęło też najwięcej osób (443 osoby) ...
    Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

14 Lip 2010, 08:37

no szło by ale nie wiem czy to będzie takie łatwe :cool:
grztom
Nowicjusz