Hatchback ~30 000 zł Diesel

20 Lip 2009, 17:06

Witam, prawko niedawno zdane, poszukuję auta.
Z racji przeznaczenia głównie miasto, trasa jednak rzadziej chciałbym coś w nadwoziu typu hatchback. Zależy mi na tym żeby auto było:
- w miarę dynamiczne, przydałoby się z te 90-100 koni, więcej to już przerost, będzie kusić do szarżowania
- dość ekonomiczne i mające duże przebiegi na 1 baku, stąd diesel
- czworo drzwi - mus, nie bawi mnie machanie fotelem w dwudrzwiowym.
- w miarę młody z dość niedużym przebiegiem, nie chce auta które mogło spokojnie dojechać na księżyc i wrócić, czyli 2004 wzwyż.
- w miarę atrakcyjny wygląd
- dość solidne, mało awaryjne
- bagażnik w który wejdzie więcej niż jedna torba
- Klima, centralny i ogólnie elektryka, szyby ostatecznie mogą być tylko z przodu elektryczne.
Biorąc pod uwagę te kryteria jawi mi się Astra III, względnie Focus II nie bardzo wiem co mogłoby być dla nich alternatywą. Golf odpada, jest nudny i jeździ tego mnóstwo. Czy możecie doradzić inne modele w cenie około 30 000 zł? Jeśli trzeba będzie dołoże, nie liczę ewentualnych napraw na które też pewnie trochę pójdzie, niemniej wolałbym coś sprawnego.
ZyxOsnedlo
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

20 Lip 2009, 19:05

Jeśli nie masz nic przeciw to dołożę od siebie Corollę D4D 116 koni, wprawdzie więcej niż Twoje kryterium przewiduje ale człowiek rządzi samochodem nie odwrotnie i dlatego wierzę że nie przeszkodzi Ci to a podczas wyprzedzania kilka koni więcej choć znaczącej różnicy nie zrobi nieraz może się przydać.
Co do tej Corolli to przez jakiś czas miała miano samochodu najmniej awaryjnego, i w rzeczy samej trzeba przyznać że to racze udany model.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tutaj wizualny przykład choć alufelgi by mu nie zaszkodziły ;)
Prostota i solidność - jak dla mnie najważniejsze.
stasiowski121

21 Lip 2009, 02:18

BMW 118 lub Citroen C3 . : D

BMW - alufelgi i niemiecka precyzja w jednym, niestety anglik ale jak masz czas, pieniądze i przede wszystkim ochotę na przeróbki to idealny. : D

Citroën - pojemny, kolor. Będziesz się wyróżniać takim Francuski figlarzem. : P
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

21 Lip 2009, 08:22

Corolla jest całkiem ciekawą opcją, aczkolwiek przy astrze wypada trochę blado z wyglądu.

Bmw fajne, tylko kierownica nie z tej strony

Cytryna jest francuska, w dodatku w benzynie.
ZyxOsnedlo
Nowicjusz

Miejscowość: Ełk

21 Lip 2009, 09:18

Ahoj!
Większość twoich kryteriów spełnia ten oto samochód: Tata Indica

Borys
Borys68