REKLAMA
Witam wszystkich,
Mam 22 lata i od około 2 miesięcy szukam jakiegoś autka dla siebie. Chcę żeby to był hatchback 5d, ew. jakiś liftback, autem będe jeździł głownie ja, dlatego zależy mi na ładnym sportowym wyglądzie i w miare oszczędnym silniku taki kompromis osiągi/spalanie no i oczywiście ma to być benzyna która będzie dobrze współpracowała z instalacją LPG. Autko głownie do jazdy po okolicy, i szkoły (100km w jędna strone) i czasami do pracy. Myślę, że roczny przebieg jaki planuje robić to ok 15tys km. Cena jaką jestem w stanie zapłacić to 30tys, max 35, jeśli uznam, że auto jest tego warte. Sam zastanawiam się nad Fiatem Bravo II, bardzo podoba mi się to auto silnik 1.4 90 jest dla mnie wystarczający, a jeszcze lepszy był by ten w wersji 120 t-jet. tylko nie wiem czy pakować się w turbine, boję się, że przy jakiejś awarii naprawa będzie mnie dużó kosztować, jest jeszcze jedno auto które mi się podoba a jest nim Astra J, ale jej ceny zaczynaja się od 35tys a za lepszy egzemplarz te 40 tys trzeba dać. Więc nie wiem czy poczekać i doskładać troche kasy do tej astry czy raczej brać Bravo? innej alternatywy nie widzę, Golf VI za drogi, V za stary, Focus mi się tak średnio podoba, Może Mazda 6? Doradźcie mi co mam kupić bo średnio się znam na autach.
Pozdrawiam!