Auto za +/- 25 Tys

09 Lut 2013, 12:34

Witam mam 23 lata i zamierzam kupić auto kwotę jaką mogę przeznaczyć to +/- 25 tys no max 30 jeśli auto mnie urzeknie. Głównie chodzi mi po głowie volvo s40 diesle 2.0 ale nie jestem do końca przekonany bo podobno części drogie no i powiązanie z francuzem, drugim autem które mi się podoba to a4 b7 ale wątpię czy kaski starczy. Może ktoś coś pomoże doradzi może jakieś inne kierował bym się raczej w stronę sedana chodź mniejsze małe typu rx8 też mogą być :) Prosiłbym o rady i propozycje :)
Przemas90
Nowicjusz

Auto: NIe mam

09 Lut 2013, 12:51

Volvo serii 40 to już nie volvo jest na płycie podwoziowej focusa proponuje s 60 lub coś bardziej uniwersalnego xc 70 , dużo lepsze silniki szczególnie benzynowe gazują się bez problemu i mniej usterkowe od nowych dizli
pej14
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: patrol
Silnik: 2,8
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Lut 2013, 23:01

Witam. Nie chce tworzyć nowego tematu gdyż ten ma odpowiednia nazwę. A więc mam 21 lat i chce kupić moje pierwsze auto :roll: moje doświadczenia z samochodami to fiat punto 1 i skoda octavia II. Obecnie jestem sam lecz to w nie oznacza ze chce mały samochód gdyż bardzo takich aut nie lubię. Chciałbym zapytać Was o rade z czym się oglądnąć w tych pieniądzach. Generalnie po przesiadce z punta do octavi to auto mnie oczarowało prowadzeniem i przyspieszeniem (2.0 tdi) a wiec czy bedzie to dobry wybór? czy może cos innego? skoda ma 160tys na karku i nie miała zadnej większej awarii standard serwis i to wszystko. Uprzedzam ze w gre wchodzi tylko diesel bo auto bedzie pomykać polska - anglia a więc liczy się tez komfort i dobry moment. Czekam a opinie i rady thx
mirek010
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Auto: Skoda Octavia II Edition 100
Silnik: 2.0 tdi 140km BKD
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2005

10 Lut 2013, 11:38

Czyli z tego co wnioskuje wolisz auto dla "szpanu" czy żeby było solidne i miało zarys sportowy ? ? ? Bo oczywiśćie mogę polecić ci np Chrysler Crossfire w przedziale 25-30 tys zł, Czy alfe romeo 159 w przedziale 20-25 tys zł, ale gwarantuje że przy takich samochodach będziesz częstym gosciem w warsztatach u mechanika, to samo tyczy się volvo, audio troche lepiej, ale też bez rewelacji.Proponuje Japończyka, mój ojciec ma japończyka, ja mam i pół mojej rodziny :) Auta mało awaryjne, naprawde solidne (chodzi tu m.in o marki toyota, mazada),. Bardzo tanim i dobrym rozwiązaniem jest Toyota Celica, Mazda 3 (wersja sedan), Mitsubishi Eclipse, lub bardziej na typowego sedana to Toyota Avensis (wujek ma od 5 lat, i prawie nic sie nie psuje, mało w niego ładuje) , Mazda 6 (ja mam ;) ) tylko ten starszy model bo ja mam z 2009 i dałem prawie 50 za niego, ale autko też fajnie chodzi, głównie możesz kierować się w strone japońskich samochodów, ale innych nie odrzucaj :) Mojej dziewczynie np bardzo podoba się Peugeot 407 na ale wiadomo Francuz, więc sam wiesz ;) ogólnie mówiąc w bagno z volvo czy audi bym sie nie pchał znam dużo ludzi (mój brat) którzy się na audi nieźle przjechali (w wersjach diesla ciągły problem z turbina, tak u mojego brata było ) Ale najlepiej sam zadecyduj ale nie patrzy tylko na wygląd ale i ekonomiczność tego pojazdu, wiele zależy od tego w jakim stanie kupisz samochód, najważniejsze aby był bezwypadkowy (oj trudno teraz taki kupić), silnik nie był "zerżnięty" (większość cwaniaków co sprowadza cofa licznik ),bo możesz kupić solidnego Japońca ale jak będzie zerżnięte no to będziesz w niego trocha kasy musiał władować : ) Pozdr
MotoS
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: Mazda 6, Toyota Celica
Silnik: 2.0 , 1.8 (143KM)
Paliwo: Inne
Rok produkcji: 2009

10 Lut 2013, 18:17

generalnie chce samochód praktyczny gdzie wpakuje pół Tesco do bagażnika lub bez problemu obwioze 5 osób co przy 8 osobowej rodzince będzie kogo wozić :) bardziej wole auta ładne (np.octavia w wersji RS TDI ale droga trochę, oczywiście w grę wchodzi tylko hatchback lub sedan) nagrałem juz jedna octavie z 2006 roku i gdybym miał juz cała kase to brałbym bez niczego, nie interesuja mnie zadne hondy bo jak widze maja dosyć plastikowe wnętrze :/ bardzo podoba mi sie c5 nowej generacji ale na ten musze miec z 35 koła a tyle to mam na auto+ ubezpieczenie+ serwis to wiadomo no i o awaryjności tez bym dużo nie chciał słyszeć bo takie auto chyba jeszcze troche polata przy dbaniu o wszystko. No coż jak narazie to octavia by była na ten czas ok bo jest na tyle komfortowa ze jazda to sama przyjemność. A jesli chodzi o japonce to w moim guscie jest tylko mazda 6 wiec ta jedynie biore pod uwage bo toyota avensis jest jak dla mnie zbyt twarda takie mam odczucie jechałem taka taxi prawie 30 km i dosc solidnie trzepało na dołkach więc chyba odpada.
mirek010
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Auto: Skoda Octavia II Edition 100
Silnik: 2.0 tdi 140km BKD
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2005

16 Mar 2013, 13:50

hmmm znalazłem coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko jest pytanie czy ten lakier pod klapą bagażnika jest oryginalny na zderzaku bo na rzut oka to ma inny odcień, co o tym sądzicie ? i na co patrzeć przy kupnie takiego audi a4 ?
Przemas90
Nowicjusz

16 Mar 2013, 14:12

Przemas90 napisał(a):hmmm znalazłem coś takiego [link do Otomoto wygasł] ... 66144.html tylko jest pytanie czy ten lakier pod klapą bagażnika jest oryginalny na zderzaku bo na rzut oka to ma inny odcień, co o tym sądzicie ? i na co patrzeć przy kupnie takiego audi a4 ?

Opis typowego handlarza, przebieg asekuracyjny, a ten bezpośredni właścicel w DE jest miłośnikem polaczków i w ramach zadość uczynienia za służbę w Luftwaffe sprzedał idealne auto taniej niż sprzedałby klientowi w DE.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Mar 2013, 22:01

opisu auta to już nawet nie czytam bo jeszcze nie widziałem auta które nie je jest idealne, ma więcej niż jednego właściciela i wymaga wkładu finansowego, auto przed zakupem i tak badał bym w aso chodzi mi tylko o poglądowy rzut oka kogoś kto zna się na lakierze żeby nie było od razu rozczarowania po oględzinach tu link bo ostatni cos wygasł
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Przemas90
Nowicjusz

17 Mar 2013, 19:33

Na początku kolega pytał o Volvo S40, mam V50 więc to prawie to samo. Przede wszystkim to nie prawda że części drogie, są niezależne serwisy które profesjonalnie naprawiają volvo w atrakcyjnych cenach, na pewno nie jest droższy w utrzymaniu niż Audi czy BMW. Wiadomo jak chcesz opierać cały serwis na ASO to musisz mieć spory dochód (dla przykładu: relingi dachowe czarne, części + montaż w ASO 1700zł, w niezależnym 700zł, przegląd okresowy z wymianą olejów i filtrów po zniżkach w ASO min 1000zł w niezależnym 700zł).
Auto ma płytę i zawieszenie z Forda ale najlepszą w klasie, silnik z PSA też chyba najlepiej zestrojony z możliwych.
Każdy ma inne zdanie, ja nie mogę narzekać, cenię auto za bezpieczeństwo, komfort, dynamikę i bezawaryjność.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi