Hatchback / benzyna ~35 tys. zł

12 Lis 2023, 18:39

Witam, z racji tego, że moją Mazdę 3 1.6 z 2006 r. niestety zjada korozja, jestem zmuszony rozglądać się za nowym autem.

Auto będzie służyło głównie do dojazdów do pracy. Dziennie robię około 50 km, z czego większość to obwodnica. Chciałbym, aby autko miało moc i nie było problemu z przyspieszeniem. Moją mazdą lubię jeździć, ale jednak szukam czegoś mocniejszego niż te 105KM. Raz czy dwa razy w roku na pewno wybiorę się na wycieczkę na drugi koniec Polski czy za granicę.

Nie mam oprócz tego jakichś dodatkowych wymagań. Wiadomo, że chciałbym, aby było mało awaryjne, mało spalało (na tyle na ile się da) i żeby nie sprawiło mi jakiejś niemiłej niespodzianki. Moje obecne auto kupiłem 8 lat temu dzięki temu forum i był to strzał w dziesiątkę, nigdy mnie nie zawiodło, dlatego po raz kolejny zwracam się do bardziej ogarniętych kolegów o pomoc.

Póki co rozglądam się za takimi autami jak

Alfa Romeo Giulietta
Kia Ceed
Hyundai i30

Bardzo prosiłbym o polecenie innych aut, a jeżeli typy podane wyżej również wchodzą w grę to prosiłbym o polecenie ich konkretnych silników :) Bardzo dziękuję za poświęcony czas :)
smithooo
Obserwowany

13 Lis 2023, 09:51

i30 raczej najlepszy wybór z wymienionych
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

13 Lis 2023, 10:12

Skoro chcesz więcej mocy, to jaki silnik w tych koreańcach planujesz?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007