Hatchback/Coupe do 20 tys.

23 Paź 2016, 21:31

Witam. Chcę kupić swój pierwszy samochód. Nie chcę nic wielkiego, więc szukam jakiegoś Hatchbacka lub Coupe. Najważniejsze dla mnie, to mała awaryjność i jak najtańszy koszt napraw (zdaje sobie sprawę, że bardzo dużo zależy od tego jak samochód był traktowany), choć również zwracam uwagę na spalanie i ogólny wygląd auta. Przez większość czasu będę jeździł po mieście, tylko na weekendy czeka mnie trasa, 100km w jedną stronę. Mam kilka swoich typów i chciałbym poznać wasze zdania na ich temat w tym wskazanie najlepszą opcje odnośnie silnika. Oto moje typy:

Citroen C4 Coupe
Opel Astra H GTC
Ford Focus Mk2
Chevrolet Lacetti
Mazda 3
Volkswagen Polo IV
Volkswagen Golf V

Zastanawiam się też czy w tym przedziale cenowym znajdę jakieś warte uwagi Audi A3 8P. Rocznie myślę, że przejadę 15tys-20tys km. Inne propozycje są również mile widziane. Dziękuję za wszelką pomoc :). Pozdrawiam.
Leoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2012
Auto: Nie mam

24 Paź 2016, 16:40

Jak chcesz to mam do sprzedania Golfa V 2.0 TDI 140KM 2005r. - w tym momencie stoi u mechanika i wymieniam głowicę (częsta przypadłość w tym modelu) razem z głowicą wymieniane są od razu wszystkie płyny, osprzęt głowicy itp., niedawno zrobione było sprzęgło (Oryginalne VW) razem z dwumasą, rura intercoolera, świece Bosha, rozrząd z pompą wody zrobiony przy 131 tys. km, autko na zimowych oponach Yokohamy (3 sezon przed nimi), mogę dorzucić letnie Michalin energy savery, ale w słabym stanie. Autko ma przejechane ok. 180 tys. km. Pierwszy właściciel w PL, sprowadzone z Włoch w maju 2013. Od tego czasu tylko ja nim jeżdżę. Standardowo jak na takie auto kilka pierdółek lakierniczych do zrobienia (lekkie otarcia w 2 miejscach) i lampa z przodu (ustrzeliłem raz słupek i zerwał się zaczep. Więcej szczegółów jak chcesz to PW
forky
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 04 2011
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Kia Rio
Silnik: 1.5 CRDi
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006