REKLAMA
Witam. Właśnie przeżywam dylemat, który być może doskwierał każdemu z was, a chodzi mianowicie o wybór pierwszego auta. Nie będzie to kolejny z setki tematów na necie w stylu "co polecacie".
Przewertowałem wiele stron, ofert, opinii oraz recenzji na temat wielu aut, po czym moim faworytem stała się Honda Accord VI 1.8. Kierowałem się:
~ Ceną (najlepiej do 10 000 zł, max 12 000)
~ Wyglądem (mój gust nie toleruje hatchbacków ani coupe a wnętrze to już różnie)
~ Osiągami i parametrami (absolutnie nie chcę odwalać jakieś brawury - gdyż pieniądze i życie jeszcze mi miłe - jednak nie stać mnie na zmianę auta co 2-3 lata, więc chcę auto, które będzie mi się podobać i będę nim jeździć przez min. 5-8 lat, więc lekki zapas mocy i dynamiki się przyda)
~ Czy za te parę lat będę żałował zakupu tego auta czy też nie.
Patrzyłem w necie wiele aut, między innymi Ford Mondeo Mk3 czy Renault Laguna II, jednak ta Honda wygrywa ze wszystkimi, które przeglądałem. Problemem okazał się ojciec, który uważa, że pierwszy samochód powinien być pancerny jak czołg i tani w utrzymaniu, dlatego on widzi dla mnie jedynie Skodę np. Octavię. Wiem, że to moja decyzja i takie tam, ale nie chcę potem być skłócony z ojcem że głupi jestem, że się nie znam i takie tam. Co więc wy powiecie?
Honda Accord VI 1.8 jest dobrym wyborem pod względem wygody jazdy oraz awaryjności?
Jak pod tym względem wypada Skoda Octavia II z okolic 2002-2006?
Może macie jakieś inne ciekawe propozycje aut w granicach 10 000 zł?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi
~