Hatchback, Coupé do 6500-7000zł

19 Paź 2015, 08:29

Citroen C2 i Stilo nie w tym budżecie.
Tak btw Golf nie jest drogi w utrzymaniu więc niewiem kto Ci takich głupot naopowiadał i napewno będzie dużo lepszy niż 206..

Tutaj dwie ładne Cliówki:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
tylko musisz dopytać w obydwu jak z opłatami bo oba sprowadzone.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2015, 16:30

Shatanka napisał(a):Ktoś szuka małego auta a Wy mu doradzacie duże - logiki tu nie widzę.
Jakie duże? W pierwszym poście pojawiły się takie auta jak Astra, Megane, potem Focus i Stilo więc poleciłem Golfa, A3, Octavie.. Nie widzę w tym nic dziwnego. To nie są duże auta.
Shatanka napisał(a):Poza tym są też tacy ludzie jak ja którym auto ma się podobać a nie tylko jeździć bezawaryjnie.
W tym budżecie nie ma podoba mi się / nie podoba mi się bo kupi złoma ale jak lubi być oszukiwany to niech kupuje, ja ręki do tego nie przyłożę.
Shatanka napisał(a):A poza tym wolałabym zadbanego peugeota 206 niż złoma z Niemiec.
No i co że zadbany jak to dalej awaryjne 206?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Paź 2015, 20:54

No własnie Astra czy Megane są praktycznie pokroju Golfa czy A3..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

19 Paź 2015, 23:02

Ale Octavia nie jest :yes:
k4ucz1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Paź 2015, 07:34

Octavia to to samo co Golf i A3 (płyta podłogowa, zawieszenie, silniki, elektryka). Jedynie bagażnik dłuższy, bo miejsca z tyłu tyle samo :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Paź 2015, 09:56

Koniu ja rozumiem że jesteś uprzedzony do 206 bo w rodzinie miałeś takiego, który się psuł, a ja to samo mogę powiedzieć o aucie które tu często na forum jest polecane czyli o avensis I, w życiu bym nie kupiła tego złomu, widzę jak sąsiad swoją avenę przynajmniej raz w miesiącu reanimuje, to auto więcej stoi u mechanika niż jeździ, a mówicie że to takie dobre auto, ja rozumiem że może inne aveny są w lepszym stanie ale jakoś mnie to nie przekonuje, a widząc ile złomu z niemiec jeździ po naszych ulicach to wolę swoje 206 niż jakiegoś trupa złożonego z 3, szukałam auta ponad pół roku i ponieważ zależało mi na małym aucie nie było nic godnego uwagi ani pieniędzy, bo nie sztuką jest wydać ciężko zarobione pieniądze na jakiegoś ulepa tylko sztuką jest znaleźć zadbane auto i cieszyć się z jazdy.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
    Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...

20 Paź 2015, 10:05

Shatanka napisał(a):A poza tym wolałabym zadbanego peugeota 206 niż złoma z Niemiec.

Tylko nie 206, to największe g...o z jakim miałem do czynienia. Autentycznie nic gorszego na motoryzacyjnej drodze jeszcze nie spotkałem. Ale szerzej nie będę się na ten temat rozpisywał po raz kolejny.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

20 Paź 2015, 16:08

Ale jednak Octavia wygląda jak sedan, a nie hatchback, ale no skoro widzisz w tym aucie hatchbacka to nie będę się o to kłócić.
k4ucz1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Paź 2015, 17:06

Shatanka tylko z zawodu jestem też mechanikiem i cuda typu przegnita podłoga bagażnika też mnie nie dziwią. Dopóki nie zobaczyłem nie chciałem wierzyć, przecież te auta mają ocynk a jednak :wink: To jedna z wielu wad 206, a z kim bym nie rozmawiał kto jeździ 206 to drugi raz by już nie kupił :wink:

k4ucz1 napisał(a):Ale jednak Octavia wygląda jak sedan, a nie hatchback, ale no skoro widzisz w tym aucie hatchbacka to nie będę się o to kłócić.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra