Hatchback do 10 000zł

02 Paź 2011, 00:05

Witam zastanawiam się nad kupnem hatchbacka 2/3 drzwiowego za cenę do 10 000zł, pojemność maksymalnie do 1.8 a spalanie do 9-10l na 100km. Wygodny dla 2 osób, mało awaryjny i nie zbyt drogi w eksploatacji. Zastanawiałem się nad Hondą Civic VI gen. co może cie o niej powiedzieć lub podajcie swoje propozycje które spełnią moje kryteria.
trev1
Nowicjusz

Miejscowość: Domu

02 Paź 2011, 20:06

Też się zastanawiam nad takim problemem. Civic to podobno bardzo dobre auto i godne uwagi. Zastanawiam się też nad następującymi opcjami: Almera n16, Corolla e11, Astra II, Fabia, Focus i Mazda 323F. I w zasadzie trudno coś wybrać, bo wszystkie podobne w wygodzie, spalaniu, awaryjności, kosztach eksploatacji...
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

02 Paź 2011, 23:40

Masz problem stary jak świat.Zastanów się w czym się lepiej czujesz.Jeśli chcesz prostoty i małej ilości niespodzianek przy naprawach czy w sklepie motoryzacyjnym,to szukaj Astry.Jeśli zaś wierzysz w japońską solidność (lub w japońsko-francuskie udane małżeństwo) to może N16?
Ja tam bym się ograniczył do 2,góra 3 modeli z konkretnymi silnikami i kupił to co znajdę w dobrym stanie technicznym.Pamietać należy rownież,że warto rozważyć montaż lpg,a wtedy niektóre auta bardziej się do tego nadają od innych.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

03 Paź 2011, 09:56

Teoretycznie Astra jest najprostsza i pod lpg najlepiej pasuje, ale pewnie nie ma reguły. Bo znam ludzi którzy mają nawet w focusach lpg i są zadowoleni. Podobnie w japońskich mimo że wielu ludzi odradza lpg w almerach czy corollach. Zatem wybór wcale nie taki prosty:)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Które kontrolki w samochodzie zwiastują problemy?
    Kontrolki znajdujące się na desce rozdzielczej samochodu mogą pełnić funkcje ostrzegawcze, informacyjne i alarmujące. W przypadku większości z nich wiadomo, co należy zrobić w momencie, gdy się zaświecą. Zdarzają się jednak ...