Hatchback do 10 tys.

02 Sty 2020, 21:36

Hej,

szukam jakiegoś hatchbacka do 10 tys. ew. jakiś lifeback, sedan, jak będzie godny uwagi. Najlepiej segment C.
- 8-10k + ok 3k startowego
- benzyna, lpg może być już założone, byle by nie było z nim problemów sam zakładać nie będę nie ma to sensu
- przebiegi roczne ok ~5k, docelowo pojeżdżę max 20-30k i wymienie wóz
- jazda to mniej wiecej po równo miasto/trasa, często drogi szybkiego ruchu, ale krótkie odcinki, także coś zwinnego i stosunkowo małego
- skrzynia manualna
- silnik co najmniej 90KM, a najlepiej powyżej 100, max 2.0 poj. w miare nieawaryjne
- może być 3 drzwiowy
- klima
- elektryczne wycieruchy przednie, auto stoi kolo domu/mieszkania
- Rejon: małopolska cała + obrzeża Podkarpacia i świętokrzyskiego

Autko najlepiej od osoby prywatnej, wolałbym unikać komisów i trupiaszczy z Niemiec. Przebieg bez większego znaczenia byle by zadbane i nie bite.
Model/marka raczej bez znaczenia choć wolałbym unikać Golfów, Pasatów, Audi, BMW dużo tego powystawiane sporo sprowadzanych i łatwo się nadziać. Raczej coś w stronę Japońców, jakas Honda wpadły mi w oko ostatnio civiki i accordy w sedanie, Toyota, albo solidne Volvo.
Odrzuciłem też Fordy, bo ponoć maja kiepskie motory w benzynie.
Chyba wszystko, jakby ktoś znalazł coś wartego uwagi, może na co zwracać uwagę, uważać lub coś innego wartego zanotowania które modele/silniki w tych ramach byłyby najlepsze to można śmiało pisac ; )
cichowski7
Nowicjusz

02 Sty 2020, 22:19

Nie ma czegoś takiego jak "lifeback". Podrzuć jakieś linki bo "jakaś honda" albo "solidne volvo" niewiele mówi.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Sty 2020, 16:35

Oczywiście, że nie ma - chodziło mi o "LifTback'a" :)

Ale do rzeczy - kilka ofert:
Accord 2002r 1.8 [link do oferty na Olx wygasł]
Corolla 2005r 1.4 lpg [link do oferty na Olx wygasł]
Mazda 2005r 2.0 [link do oferty na Olx wygasł] to raczej odrzucam ale daję linka bo blisko mam
Astra 2004r. 1.6 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Astra 2004r.1.6 lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz
Civic 2002 1.6 lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Byłbym wdzięczny za analizę. Pozdrawiam
cichowski7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
    Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...
    Koncepcyjne modele Lexusa
    Prezentowane na wystawach motoryzacyjnych koncepty Lexusa, zapowiadają kierunki rozwoju stylistyki i technologii samochodów seryjnych. Wielokrotnie zdarzało się jednak, że trafiający na rynek nowy model był niemal ...