No to po kolei
A3 I gen. - dobre auto, ale
ja mając 20 tys. zł szukałbym już czegoś innego. Dobre silniki to 1.8 (trwały, ale trochę słabo jedzie) i 1.8T (bardzo przyjemny w użytkowaniu, niestety dużo pali), auto ogólnie trwałe, przystępne w utrzymaniu (nie licząc kosztu paliwa), jeśli Ci się bardzo podoba to w zasadzie nie ma powodów, żeby się nim nie interesować.
A3 II gen. - nie warto, brak trwałych silników, poza tym braknie kasy,
Seat Ibiza III - jest ok, ale to mieszczuch i jedynie do takiego użytkowania się nadaje, poza tym mało oszczędne silniki benzynowe, na plus trwałość i tanie części, można rozejrzeć się za poliftowym 1.4 16v - najlepiej w wersji 85konnej
Opel Astra H - solidny dupowozik, na pewno godny zainteresowania, ale trudno powiedzieć ile kosztować będzie zadbane 1.8 w Austrii - może braknąć kasy
Seat Leon - nie wiem, o którą chodzi Ci generację - na I gen. szkoda trochę kasy (chyba, że znajdziesz niezajechanego 1.8T - może być jednak za drogi), na II gen. też, ale z innych powodów - podobnie jak w przypadku A3 II gen. brak trwałych silników
VW Golf 4 - to samo co w przypadku A3 I gen.
VW Golf 5 - podobnie jak w przypadku A3 II gen. i Leona II gen. (pozostają jedynie amerykańskie 2.5 i lekko ekstremalne 3.2 - w obu przypadkach akcyza trochę zaboli)
Skoda Fabia - szkoda kasy na taką taczkę, niezależnie od tego, o którą chodziło Ci generację
Ford Focus mk2 - mój faworyt z tego grona, szukałbym 1.8, bo pewnie na 2.0 braknie kasy, jeśli ma to być auto sprowadzane na własną rękę.
Skoro Francuzy odpadają to co powiesz na Japońca?
![Uśmiechnięty :)]()