REKLAMA
Witam. Planuję kupić samochód w kwocie około 20 tys zł. Trochę niewdzięczny budżet bo za mało na nowszą budę w dobrym stanie a też sporo jak na autko starszej generacji. Jest to górna granica zakupu ( na pakiet startowy mam osobny budżet).
Chciałbym aby było to autko w miarę dynamiczne oraz nie bardzo drogie w utrzymaniu. Nie wymagam żadnych sportowych osiągów.
Przesiadam się z Clio II 1.2 60 KM, ale jeżdżę też często Kią Vengą 1.4 90KM. Fajnie jakby nowy samochód odpychał się lepiej od ww. co pewnie nie będzie trudne
Rocznie robię około 12 tys km i jest to głownie trasa. 2x w tygodniu po 100km oraz kilka razy w miesiącu trasa po 300km. Czasami zdarza się miasto ale jest to rzadkie.
Zastanawiam się czy lepiej iść w prostego diesla czy lepiej benzynę przy moich przebiegach. Jeździłem kilkoma ropniakami i w sumie mam przyjemne odczucia, plusem jest turbina.
Szukam samochodu w zasięgu 100km od Nowego Sącza, więc jeżeli udało by się coś znaleźć godnego polecenia to byłbym bardzo wdzięczny.
Kilka moich propozycji, które wydawały się sensowne.:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - zarysowanie oraz wgniecenie na lewym przednim nadkolu. Jest sens się pchać w takie coś?
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nie jestem przekonany do francuzów po przygodzie z rudą clio ale może w nowszych wygląda to inaczej?
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - Fajne wyposażenie i rzetelny opis ale Venga którą jeżdżę jest słabo wykończona i plastiki bardzo trzeszczą więc pewnie tutaj było by podobnie.
Chyba, że coś mniejszego? Ibiza albo Fiesta?