Hatchback do 25tyś pod LPG bez turbo?

16 Cze 2021, 23:11

Witam
planuje zakup hatchbacka do 25 tyś pln
w gre wchodzi benzyna lubiąca LPG

obecnie mam leona 1.6 mpi 100km który jest dość mułowaty a nie mam w nim klimy :D
rocznie robie ok 18-20 tyś km w cyklu mieszanym

chciałbym samochód który będzie chociaż troche żywszy niż obecny leon a przy tym nie będzie mega drogi w utrzymaniu
coś doradzicie?

myslałem poważnie o astra J 1.4t 140km ,dołączyłem do kilku grup i forum związanych z tym samochodem i ludzie dość bardzo narzekają na jego awaryjnosć (pomijam juz skrzynie m32) ale chodzi bardziej o to ,że pisali "co chwile coś ,co chwile jakaś pierdoła itp ale co chowile coś trzeba robić ,wymieniać") i ogolnie tak srednio go polecają ,na papierze wydaję sie ok ale jak widać kolorowo nie jest ,cos jeszcze polecicie?
podwale619
Nowicjusz

16 Cze 2021, 23:36

Astra J ogólnie spoko ale ciężki kloc niesamowicie i raczej szału nie będzie przy takiej mocy ale to chyba podstawowa konfiguracja silnikowa żeby to jechało, w sumie lepsza opcja 1,6T/180 ale myślę że nieosiągalne w tej kasie chyba raczej
Może Volvo S40 2,4?
albo z turbiną to jeszcze Bravo 1,4 t-jet 150
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Cze 2021, 07:00

Skoro bez turbo to może Civic VIII 1.8 lub Lancer 1.8?
Chociaż szczerze mówiąc nie ma sensu się bać tej turbiny. Naprawia się ją raz i jest spokój na lata.
Jak się przekonasz do turbo to:
- Bravo 1.4 t-jet
- Astra J 1.4T
- Megane 3 1.4 Tce
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

17 Cze 2021, 08:48

podwale619 napisał(a):myslałem poważnie o astra J 1.4t 140km ,dołączyłem do kilku grup i forum związanych z tym samochodem i ludzie dość bardzo narzekają na jego awaryjnosć (pomijam juz skrzynie m32) ale chodzi bardziej o to ,że pisali "co chwile coś ,co chwile jakaś pierdoła itp ale co chowile coś trzeba robić ,wymieniać")

Jeśli irytują Cię drobne usterki to pewnie lepszym wyborem będzie coś z Japonii np. Toyota Auris/Corolla 1.6, Honda Civic 1.8, Mitsubishi Lancer 1.8 czy też Mazda 3 1.6/2.0.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

17 Cze 2021, 17:34

chevrolet cruze 1.8 może ?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System wypożyczania samochodów na minuty w Warszawie
    Bezobsługowy system wypożyczania samochodów na minuty, który już od 3 lipca dostępny jest w Warszawie. Może z niego skorzystać każda osoba, która posiada prawo jazdy przynajmniej rok oraz kartę bankomatową. ...
    Automatyczny system wzywania pomocy po wypadku
    Toyota, Lexus i Honda biorą udział w pilotażowym programie w Japonii, którego zadaniem jest automatyczne wezwanie pomocy, kiedy dochodzi do wypadku. Nowością w stosunku do tego rodzaju systemów działających w różnych częściach ...